8 romantiska filmer du bara måste se

Kärleken övervinner allt. Därför bestämde vi oss för att dela med oss av en lista med åtta romantiska filmer du bara måste se!
8 romantiska filmer du bara måste se

Senaste uppdateringen: 26 november, 2020

Om du letar efter roliga aktiviteter att göra hemma, varför inte planera in en filmkväll med hela familjen? Idag bestämde vi oss för att fokusera på vad som har slagit igenom på bio och på en av de mest populära genrerna: romantiska filmer.

Alla åldrar, från tonåringar till äldre, älskar dessa filmer. Nedan kan du läsa om några av de mest framstående romantiska filmerna genom tiderna.

8 romantiska filmer du bara måste se

Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta (2004)

Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta (engelska: The Notebook) är en kärlekshistoria mellan en ung kvinna från en rik familj och en ung man i en småstad. Denna film har trollbundit miljontals tittare. Det är därför den första av de romantiska filmerna vi bestämde oss för att ta med på vår lista.

Handlingen är full av ekonomiska och sociala problem. Men kärleken erövrar allt. Under filmens gång kan man också se ett annat tema som ger berättelsen lite mer djup och sorg: huvudkaraktärens demens som ger sig tillkänna flera år senare och hennes mans dagliga besök på vårdhemmet där hon bor.

romantiska filmer
© New Line Cinema

Grease (1978), en av de mest framstående musikaliska romantiska filmerna

Det här är en av de mest visade musikaliska och romantiska filmerna genom tiderna. Förutom kärlekshistorien mellan huvudpersonerna berättar den också andra birollers sekundära kärlekshistorier.

Andra teman som vänskap, sex och gymnasietiden är några av de intriger som kompletterar denna fantastiska romantiska musikal.

Love Actually (2003)

Denna film kännetecknas av den fantastiska ensemblen av enastående skådespelare. Dessutom är det en av de mest framgångsrika romantiska filmerna genom tiderna.

En serie roliga och rörande historier med samma huvudtema: kärlek. En premiärminister, en popstjärna, en kontorsarbetare och en författare är några av huvudpersonerna i den här filmen.

Titanic (1997), en av de mest framstående romantiska filmerna

Trots att alla filmer vi pratat om ovan är enastående är det ingen hemlighet att Titanic en av de största romantiska filmerna som finns.

Kärleken mellan två unga människor med stora sociala och ekonomiska skillnader är återigen det viktigaste temat i berättelsen. Det ödesdigra slutet är dock ett av de sorgligaste och mest omtalade. Det här är en av de filmer som man aldrig tröttnar på att titta på.

Fler romantiska filmer att njuta av

Dear John (2010)

Precis som i fallet med Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta är Dear John också baserad på en bok.

romantiska filmer: Dear John
© Relativity Media

Dessutom inspirerades båda filmerna märkligt nog av två böcker som skrevs av samma författare: Nicholas Sparks.

Kärleken mellan en soldat och en ung student är handlingen i den här filmen, som går framåt i svindlande takt och visar oss utvecklingen av deras två, separata liv. Kommer tiden att stärka deras kärlek eller bryta ner den?

(500) Days of Summer (2009)

Även om det kan tyckas vara ett ganska torrt och tråkigt ämne delar den här filmen liv med två personer som träffas och inleder ett förhållande. Handlingen har både väldigt roliga delar och andra som inte är så roliga och får en att inse vikten av vissa saker i livet, och mer specifikt i relationer.

Frukost på Tiffany’s (1961)

Trots att det är en av de äldsta romantiska filmerna, som hade premiär redan 1961, var vi bara tvungna att inkludera den på den här listan.

I huvudrollen ser vi Audrey Hepburn, som gjorde en enastående skådespelarinsats i filmen. Livet förändras för alltid när huvudpersonens och den unge Pauls ögon möts för första gången.

Dirty Dancing (1987)

En klassiker från 80-talet som berättar en kärlekshistoria som har sin början i en dansklass. Två framstående huvudpersoner samt två Oscars och en Golden Globe gör den här filmen till en av de mest framträdande genom tiderna.

På grund av filmens framgång, och för alla de som älskade den första, kom en uppföljare, Dirty Dancing: Havana Nights, som hade premiär 2004. Även om den hade nya skådespelare och en ny handling hade den samma huvudidé: dans som en form av kärlek.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.