Laga läckra omeletter till barnen

Om du vill överraska dina barn med en maträtt de kommer älska, kolla in de här läckra omelettrecepten för barn.
Laga läckra omeletter till barnen

Senaste uppdateringen: 17 juli, 2018

Att laga läckra omeletter till barnen är ett bra och enkelt sätt att skapa variation på måltiderna där hemma.

Dessa recept är välsmakande och näringsrika och får såväl vuxna som barn att bli både mätta och fulla av energi.

Det kan ibland vara svårt att göra barnen nöjda och samtidigt se till att de får en balanserad kost.

Under barnens första år i livet finns det många saker som de ännu har att lära. Det kan leda till krävande matning eftersom barn undviker okända rätter och livsmedel.

Du kan dock vara förvissad om att protesterna kommer avta om du testar att laga omeletter till barnen. De har ett utseende och en doft som är tilltalande och deras mjuka konsistens gör dem lätta för små att äta.

Dessutom är ägg en stor källa till protein, vitaminer och mineraler, och utgör en viktig del av barnens kost.

Du kan laga läckra omeletter till barnen när som helst på dagen: till frukost, lunch, middag eller som mellanmål. Här är några av de bästa recepten.

Ägg för att göra omeletter till barnen

Läckra omeletter till barnen att prova redan idag

1. Omelett med ost, tomat och zucchini

Ingredienserna du behöver är: riven hårdost, 4 ägg, 2 mogna röda tomater, 1 zucchini, olja och salt och peppar efter smak.

Skölj först tomaterna och hacka dem i små kuber. Gör detsamma med zucchinin. Vispa äggen väl i en skål och blanda i de hackade grönsakerna och den rivna osten.

Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan lite olja i en varm stekpanna och häll i äggblandningen. Tillaga på medelhög värme tills omeletten är fast på ytan.

När den är nästan klar, använd en stekspade för att vända den. Den är klar när den är genomstekt.

2. Skinkomelett med brödsmulor

En annan bra omelett att laga till barn inkluderar en annan favorit: bröd. Till det här enkla receptet är ingredienserna du behöver: olivolja, ½ dl brödsmulor, 2 ägg, persilja, ½ dl skinka, salt och peppar.

Skär skinkan i små bitar och finhacka persiljan. Vispa äggen och tillsätt skinka, persilja, brödsmulor och kryddor. Häll blandningen i en stekpanna med lite olja och tillaga några minuter.

När omeletten är fast fast på toppen, vänd den eller vik den och tillaga i ytterligare några minuter. Enkelt men gott!

3. Spansk potatis- och korvomelett

För denna läckra maträtt behöver du: 3 medelstora potatisar, 5 ägg, 100 g chorizo​​korv, 3 baconstrimlor skurna i bitar, olja, salt och peppar.

Börja med att skölja potatisarna och skär dem i mycket tunna skivor. Stek dem i olja i en stekpanna med en tjock botten. När de har mjuknat, ta ur dem ur pannan och ställ dem åt sidan i en skål.

Skär korven i skivor och stek tillsammans med baconstrimlorna. Vispa äggen ordentligt och tillsätt de övriga ingredienserna, krydda med salt och peppar.

Häll alla ingredienser i stekpannan och tillaga på medelhög värme tills omeletten är gyllene på botten och fast på ytan.

När det är dags att vända din omelett, skjut över den på en tallrik. Det hjälper till att förhindra att den faller ihop.

Tillaga i några minuter på andra sidan. Om du har en ugnssäker panna kan du också lägga omeletten i ugnen i 15 minuter.

Omelett till barnen

4. Söt omelett

Det här är ett bra alternativ till frukost, som mellanmål eller tilltugg. För att göra en söt omelett behöver du: 4 ägg, 1 dl brödsmulor, 1 dl socker, en tesked vaniljessens, malen kanel och lite olja.

Vispa äggen i en skål och blanda i brödsmulorna och övriga ingredienser. Blanda väl och häll sedan blandningen i en varm stekpanna med en stor slev.

Tillaga tills omeletten är gyllene på båda sidor. Denna söta omelett kan serveras med honung, frukt eller smält choklad.

5. Söta pumpapannkakor

För att göra dessa små pannkakor behöver du följande ingredienser: 4 dl mjöl, 5 ägg, 5 dl mjölk, 1 ½ dl pumpa, 4 dl socker, 2 citroner, kanel och olja att steka i.

Börja med att skala, skära i bitar och koka pumpan i tio minuter med det rivna skalet från ena citronen. Låt svalna. Sedan mosar du till en puré och ställer åt sidan.

Använd en elvisp eller matberedare för att blanda ägg, mjöl, socker, pumpa och mjölk. Lägg sedan till det rivna skalet från den andra citronen och en liten nypa salt.

Tillsätt en stor slev av blandningen till en varm stekpanna med lite olja. Stek tills pannkakan börjar bubbla på ytan, vänd och stek på andra sidan. Servera med grädde eller gelé.

Som du kan se finns det läckra omeletter till barnen som är lätta att tillaga. Än bättre är att en portion ger gott om näringsämnen som hjälper barnen att växa upp friska och starka.

Varför inte testa ett av recepten redan idag?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Costa Rodrigues J., Pinho O., Monteiro PRR., Can lycopene be considered an effective protection against cardiovascular disease? Food Chem, 2018. 245: 1148-1153.
  • Freeman CR., Zehra A., Ramirez V., Wiers CE., et al., Impact of sugar on the body, brain and behavior. Front Biosci, 2018.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.