10 användbara appar för gravida kvinnor

10 användbara appar för gravida kvinnor
María José Roldán

Granskad och godkänd av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Skriven av Gladys González

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Graviditeten kan vara den vackraste tiden som en kvinna upplever i sitt liv. Men det är också viktigt att hålla reda på många viktiga saker under det här stadiet. Här är 10 appar för gravida kvinnor som har visat sig vara mycket användbara!

I dessa dagar har blivande mammor mycket information till sitt förfogande som hjälper dem att ha en hälsosam graviditet och njuta av varje ögonblick fullt ut under denna tid. Lyckligtvis har teknologin inte glömt bort gravida kvinnor och man har gjort hundratals appar för gravida kvinnor som ger vägledning och stöd i detta skede.

Dessa appar för gravida kvinnor finns tillgängliga för både iOS och Android, så det finns ingen anledning att oroa dig för kompatibiliteten med dessa resurser med din mobila enhet. Det enda du behöver göra är att besöka telefonens appbutik och utforska dessa alternativ. Vi tror att de kommer att överraska dig positivt.

Hitta svaren på alla dina frågor och njut av en lycklig graviditet med hjälp av tekniken

Från program som låter dig söka läkarvård till verktyg för att hitta det perfekta namnet för ditt barn… I den här teknologiska eran finns det ingen ursäkt för att inte njuta av dessa möjligheter som ligger i våra händer för att ha en bra graviditet.

Topp 10 appar för gravida kvinnor

Par håller upp telefon

När en kvinna får den spännande nyheten att hon väntar barn så faller det sig naturligt att hon har en lång lista med frågor som bara kommer att bli längre under de följande nio månaderna.

Det är dock inte alltid möjligt att kontakta din läkare varje gång du har en fråga för att ta itu med dina problem. Du kan kämpa för att hitta ett tillfredsställande svar på egen hand.

“När du en gång blir mamma är du en mamma för alltid.”

-Anonym-

Det är därför vi har samlat ihop dessa viktiga appar för gravida kvinnor. Vi begränsade oss till 10 alternativ:

1) BellySnaps

Med denna app för iOS kan du skicka söta bilder till dina familjemedlemmar på den här snabba, originella appen. Med den kommer du också att kunna få en detaljerad beskrivning av din mages tillväxt.

2) Ipregnant

Få användbar information om livmoderns tillväxt och vikten och längden på bebisen i magen månad för månad. Du kan också ställa in påminnelser och det finns en planerare där du kan lägga in personliga anteckningar.

3) My Pregnancy Day by Day

Denna app erbjuder råd, tillsammans med praktiska funktioner som en födelsedatumkalkylator, en matguide, en lista över mål och uppnådda mål.

4) Happy Pregnancy

Denna app är ganska lätt att använda och låter dig noggrant följa tillväxten av din lilla bebis.

5) Gestavida Pregnancy

Denna app erbjuder bra råd och rekommendationer för din personliga vård. Den tipsar om alla aktiviteter som du bör göra, och ger dig en plats att skriva en lista över saker du vill göra.

6) Baby Names Pro

Om du och din partner ännu inte har kommit överens om namnet på din lilla, tveka inte att installera den här appen.

7) Pregnancy Food Guide

Upptäck allt du kan och inte kan äta under de månader du är gravid. Denna app för gravida kvinnor är extremt användbar eftersom den har en stor databas med livsmedel, där du kan lära dig om deras egenskaper och ideala portioner.

8) Contraction Timer

Detta fungerar som en timer, men det är för att hålla koll på sammandragningar. Starta timern när du känner smärta och klicka på knappen igen när den är över.

9) Yoga for Pregnancy

Lär dig att göra en förvånande mängd övningar som kan hjälpa dig att känna dig lugn och avslappnad. Du kan följa instruktionerna i videotutorials som du kan titta på direkt i din telefon.

10) In Shape Moms

År 2012 fick denna app internationella Best Health App-priset. Glöm den stillasittande livsstilen och bli aktiv med din individuella träningsrutin, förbered dig inför förlossningen och få tillgång till en guide för att få din bebis till världen så lätt och smidigt som möjligt.

Appar för tiden efter förlossningen

Gravid kvinna med mobiltelefon och läsplatta

När du har ditt barn i din famn kanske du inser att du fortfarande har mycket kvar att lära dig. Du har noga läst tusentals artiklar om hur du tillfredsställer barnets behov, grundläggande omvårdnad för nyfödda, orsaker till att ditt barn gråter etc, men du kommer att upptäcka att du fortfarande har många frågor.

För detta kan du använda dessa appar för tiden efter förlossningen:

Cry Translator

Den här appen fungerar som en effektiv översättare för ditt barns gråt. Bara genom att placera din telefon bredvid din bebis i 10 sekunder kommer du att veta om den gråter för att den är hungrig, kall, varm etc.

Kids Wellness Tracker

Detta är verkligen en användbar app för att hålla koll på mediciner. Du kan kontrollera den exakta dosen efter barnets vikt och programmera in ett alarm för nästa dos.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.