Fyra fantastiska spanska resmål för familjer

Undrar du vart du ska åka på semester med dina barn? Spanien har flera utmärkta resmål för familjer. Oavsett vilken plats du väljer kommer hela familjen att ha trevligt, och samtidigt upptäcka och lära sig mer om detta vackra land.
Fyra fantastiska spanska resmål för familjer
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Letar du efter ett bra ställe att ta dina barn på semester? I detta hisnande europeiska land kommer ni säkert att hitta ett turistmål som uppfyller era behov. Fortsätt läsa för att upptäcka några spanska resmål för hela familjen att njuta av.

Spanien har blivit ett stort turistmål på senare år. Under 2018 lyckades Spanien bli det näst mest besökta landet i världen efter Frankrike. Genom att nå denna ranking har Spanien passerat sin tidigare konkurrent, USA.

Det finns så många skäl att besöka Spanien

Det finns så många utmärkta spanska resmål för familjer att välja mellan, tack vare att det finns så många vackra regioner som alla erbjuder olika saker. Samtidigt är det ett land som välkomnar turister från hela världen.

Spanien är ett fantastiskt land för hela familjen att besöka. Det har faktiskt blivit en av de bästa platserna i världen att åka till med barn.

Inför en semester är barnen det första som föräldrar brukar oroa sig för. Familjer behöver en destination som inte bara är säker, utan också erbjuder en mängd olika aktiviteter för de minsta familjemedlemmarna.

Att resa med barn är mycket annorlunda jämfört med att resa med bara vuxna. Det kräver förberedelser, organisering och bokning innan ni anländer.

I dagens artikel listar vi några av de mest bekväma och attraktiva spanska semestermålen för resor med barn.

4 spanska resmål för familjer

1. Islas Cíes (Vigo)

Romarna hänvisade till Cies-öarna som ”gudarnas öar”. Öarnas vita sandstränder längs Atlanten gör denna skärgård till ett paradis som liknar Karibien. Dess vatten är lika kristallklart som lugnt. Det är en idealisk plats att ta dina barn och njuta av havet.

Dina barn kan delta i aktiviteter som dykning, snorkling och vandring längs äventyrsspår, med mera. Om din familj verkligen njuter av att vara utomhus kan ni välja att bo på Cies familjecamping.


2. Costa Dorada, Tarragona

Costa Dorada är en kuststräcka i den spanska regionen Katalonien och här finns bland annat en utmärkt nöjespark. Här kan din familj njuta av berg-och-dalbanor, vattenrutschbanor och live-shower.

Ni hittar här garanterat aktiviteter som tilltalar hela familjen, samt platser som är specifikt anpassade för små barn. Till exempel finns det ett gokartområde som simulerar en tävlingsbana.

Samtidigt är Costa Doradas stränder perfekta för att njuta av sand och vatten med din familj. Det finns också möjligheter till vattenaktiviteter, och till att bo på hotell precis vid stranden.

3. Teneriffa (Kanarieöarna)

Tack vare sitt fantastiska klimat är Teneriffa en av de bästa familjevänliga spanska destinationerna som man kan besöka när som helst på året.

Teneriffa är den största av Kanarieöarna, och har hisnande stränder. Ön har du inte bara vackra gula sandstränder utan också svarta!

Teneriffa är en idealisk semesterplats att åka till med barn. Förutom stränderna finns också Teide nationalpark på den här ön. Området är ett världsarv som har en vilande vulkan, bland andra naturfenomen.

“Resor är det enda du kan köpa som gör dig rikare.”
-Anonym-

Nationalparken ger också att din familj den unika chansen att få rida på kameler längs stigarna. Ni kan också åka på en båttur för att se valar, eller besöka miniatyrön Pueblo Chico.

Glöm inte att besöka Loro zoo medan du är på Teneriffa. I denna park finns en mängd olika djur, såsom pingviner, tigrar och delfiner, med mera. Du kan också tillbringa en dag i Siam Park, som råkar vara den största vattenparken i hela Europa.

Slutligen kan du inte åka till Teneriffa utan att ta en titt på den typiska kanariska arkitekturen som finns på till exempel stadens gator i Santa Cruz och La Laguna.


4. Alicante

I staden Alicante finns en av världens största vattenparker. Aqualandia kommer att glädja de mest äventyrliga av barn… och vuxna!

När ni är i Alicante kan ni besöka chokladmuseet, med en av världens största chokladsamlingar. Och se till att inte missa den enastående panoramautsikten över slottet Santa Barbara.

Alicante erbjuder alternativ som alla familjer kommer att älska. Men om ditt gäng föredrar vatten, åk till ön Tabarca. Där får du och dina barn möjlighet att snorkla.

Så nu har du några bra alternativ att överväga. Samla din familj och låt dem hjälpa dig att bestämma. Oavsett var ni hamnar är vi säkra på att dessa spanska resmål för familjer kommer att överträffa era förväntningar.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.