Varför din bror är en av de viktigaste männen i ditt liv

Varför din bror är en av de viktigaste männen i ditt liv
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

När du tänker på din bror, vad är då det första som kommer upp? Du tänker antagligen på minnen från din barndom, bra såväl som dåliga. Du kanske även funderar över de gräl som ni har haft.

Men när vi blir äldre börjar vi förstå hur viktiga våra bröder är i våra liv. Vad är det som gör denna relation så speciell? Det är värt att tänka lite på hur viktig han är för dig.

“En bror delar dina barndomsminnen och dina drömmar om vuxenlivet.”
-Okänd-

Din bror blir din hjälte

Syskon som hjälper varandra.

När du tänker på hjältar så kanske du inte direkt tänker på din bror, utan på din far. Flickor tenderar att idealisera sina pappor och se dem som beskyddare och förebilder.

Men med tiden börjar vi se den där brodern vi inte stod ut med på ett annat sätt. Vad är det som nu har förändrats som gjort att du ser din bror som så viktig?

Det kanske har att göra med nostalgi. Helt plötsligt kommer vi ihåg hur han skyddade oss från den där personen som mobbade oss och hjälpte oss med läxorna.

Det är då du inser hur viktig din bror är och att han är en av dina närmsta följeslagare i livet.

Bröder är viktiga: det finns saker som bara han kommer göra för dig

Skratta med dig

Du kommer förstå att han är den som förstår din humor bäst. Ni har delat samma upplevelser så ni kan skratta tillsammans åt de oförglömliga minnen som ni har.

Han beundrar dig

Det kan vara svårt för dig att tro att din bror ser upp till dig, men det gör han faktiskt. Han frågar om råd rörande kläder, vänner och vad han bör studera.

Han kommer alltid stå upp för dig

Han kommer alltid stå upp för dig, precis som när ni var små. Han ser dig fortfarande som den där lilla systern som han måste skydda.

Ni kommer hålla kontakten även när ni befinner er långt ifrån varandra

Tiden går och det finns gånger när de vi älskar måste flytta till en annan plats. Med det sagt kommer han alltid att vara där för att hjälpa dig och ge dig stöd. Han kommer alltid svara när du ringer honom.

Syskon måste inte nödvändigtvis säga något till varandra. De kan sitta tyst i ett rum och ändå känna sig helt bekväma.
Leonardo Dicaprio

Syskon tillsammans.

Total sekretess

Många år kan ha gått, men de hemliga hyss ni hade för er under barndomen är något som din bror fortfarande kommer ihåg. Detta betyder att du kan lita på honom.

Han kommer försöka göra dig glad

Han ser upp till dig och kommer därför göra allt för dig. Hans syster har en viktig roll i hans liv, och han vill att du ska bli lycklig.

Han har ett sjätte sinne när det gäller dina partners

Din bror kommer bli ett viktigt filter när du väljer din livspartner. Ingen kommer vara tillräckligt bra för hans syster, för han vet allt om dig. Du kommer inse att han nästan alltid har rätt.

Han kommer vara förbiseende

Du kommer förstå att din bror alltid kommer älska dig trots dina brister. Han kommer vara förbiseende och kommer se dig som nästan perfekt, även när du går igenom svåra perioder.

En av de viktigaste personerna

Värderingar som respekt och omtanke kommer inte bara från våra föräldrar. Många gånger kommer de även från våra syskon. När du tänker på din bror kommer du se att han är en av de viktigaste personerna i ditt liv.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.