Hur man organiserar ett barnkalas för sina barn

Att fira småttingarnas liv och prestationer är ett sätt att visa hur mycket vi älskar dem och hur stolta vi är över dem.
Hur man organiserar ett barnkalas för sina barn

Senaste uppdateringen: 03 januari, 2023

Om ditt barn har en födelsedag i antågande och du vill anordna ett barnkalas för att fira detta med familj och vänner, då är det bara att läsa vidare så lär du dig fem enkla steg för att allt ska gå smidigt. Från att planera datumet i förväg till att välja favorittårtan; genom dessa tips kan du fira ditt barn på bästa sätt.

Barnkalas är idealiska tillställningar för att uppmuntra barnen att umgås med jämnåriga, skapa oförglömliga minnen av en magisk tid samt påminna de små om hur viktiga de är för sina nära och kära. Undvik dock att allt lämnas till sista minuten, det är viktigt att du tillåter dig själv god tid att planera kalasets alla detaljer.

5 steg för att organisera ett barnkalas

Att fira ytterligare ett levnadsår med våra barn är en utmärkt anledning att tacka dem för deras närvaro och visa hur mycket vi bryr oss om dem. Även om ett stort barnkalas inte är möjligt så kan du planera en mindre men ofta trevligare sammankomst där dina barn glatt kan fira tillsammans med vänner och familj. Det bästa är att du enkelt kan hitta allt du behöver på nätet med bara ett par klick.

Här följer några tips för att organisera ett barnkalas på bästa sätt.

1. Bestäm datum och plats i god tid

Ett av de största och vanligaste misstagen när man planerar ett kalas är att välja ett datum som ligger för nära i tid, och förutsätta att alla gäster kommer att finnas tillgängliga för firandet. Av den anledningen är det bättre att bestämma datum och plats långt i förväg och meddela det i god tid till släktingar och kamraternas föräldrar, så att alla kan delta och komma på besök.

Det är bäst att planera barnkalas till helgen, antingen lördag eller söndag, så att festligheterna inte stör barnens skoltider eller föräldrarnas arbete. Välj därmed ett specifikt datum och skicka inbjudningarna med start- och stopptid, så att de små inte missar det roliga och föräldrarna vet när de ska hämta dem.

2. Välj festdekorationerna med ditt barn i åtanke.

Ett barnkalas firas.

För att ett barnkalas ska bli en succé behövs det inte många gäster eller någon överdådig lokal. Husets bakgård eller till och med vardagsrummet kan bli den perfekta platsen för firandet, och för fantastiska dekorationer. En bra idé är att ha ett definierat tema och köpa dekorationer med det i åtanke. Goda exempel är djur, superhjältar, medeltid/fantasy, yrken, maskerad och så vidare.

På internet kan du hitta ett stort utbud av material som hjälper dig att ge liv åt festen och fylla utrymmena med färger och glädje. Från ballonger, serpentiner, girlanger, och konfetti till gardiner, piñatas, leksaker och hängande dekorationer. För att inte tala om muggar, tallrikar, servetter, bestick och dukar för att dekorera bordet.

3. Förbered menyn och dina bästa godsaker

Det finns många cateringföretag som arbetar med att leverera menyer och snacks att äta under barnkalas. Emellertid kan du göra det själv och då förbereda alla snacks flera timmar före evenemanget. Du kan till exempel förbereda små korgar med frukt eller godis, smörgåsar med skinka och ost, muffins och glasstrutar.

Glöm inte att köpa eller baka en födelsedagstårta i ditt barns favoritsmak, och med den dekoration som barnet tycker bäst om. Den får gärna bära lika många ljus som barnets ålder, och den lille får önska sig något då dessa blåses ut. Att dela mat med familj och vänner är en tradition som man inte får missas på något barnkalas.

4. Fundera på spel, lekar och aktiviteter

Utomhusaktiviteter.

Det yttersta målet med alla barnkalas är att barnen ska ha roligt med sina vänner och skapa glada barndomsminnen att se tillbaka på. Fundera därför gärna på vilka lekar eller hantverk de kan ägna sig åt medan de väntar på att tårtan ska skäras upp.

Du kan till och med anlita ett festföretag så att dina små gäster får njuta av mystiska illusionister som utför trolleritrick, clowner med otroliga ballonglekar eller skådespelare som spelar upp en pjäs.

5. Köp festprylar

Den bästa gåvan vänner kan ge våra barn är deras sällskap. Och eftersom barn älskar att komma hem med något litet, kan du tacka dem för deras närvaro med en liten avskedsgåva. Köp ett paket med kalaspåsar och fyll dem med godis och små leksaker. Det blir en överraskning som kommer att glädja alla.

Ordna barnkalas för dina barn

Det är lättare än det först verkar att ordna ett barnkalas om du tänker på de viktigaste punkterna inför planeringen. Om ditt barn snart fyller år, eller om det är ett speciellt datum som påsk, då kan du med fördel följa tipsen ovan och göra dig redo att fira ditt barns liv och sällskap. På detta sätt kan du visa din kärlek och hängivenhet och bevara vackra minnen från dess barndom.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.