9 utbildningsleksaker för tvååringar

9 utbildningsleksaker för tvååringar
Marisol Rendón Manrique

Skriven och verifierad av förskolepedagogen Marisol Rendón Manrique.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

I den här artikeln kommer vi ge dig en lista med utbildningsleksaker för tvååringar som kommer hjälpa den lille att upptäcka och interagera med världen.

Lekfulla aktiviteter gör att barnen kan kommunicera, ha roligt och utveckla sina förmågor. Det är därför viktigt att man väljer rätt utbildningsleksaker för tvååringar.

Det finns miljontals val på marknaden, men det är inte alla som är lämpliga för ditt barn.

Leksakerna bör hjälpa dem med att utveckla sin motorik, deras kognitiva förmåga samt deras sociala förmågor, samtidigt som de också har roligt.

“Efter två till tre år blir leken symbolisk. Barnet märker av denna miljö och tycker om att imitera den omkringliggande världen genom lek. Barn är inte intresserade av föremål p.g.a. vad de kan göra med dem, utan p.g.a. vad de representerar eller kan representera.”
-Doctor Eva Hernandez-

Bra utbildningsleksaker för 2-åringar

Konstmaterial

Färg och pennor är bra redskap för att lära barnen om färger. Det ger också barnet en möjlighet att utveckla sin kreativitet.

Barn som målar.

Pussel

Vid två års ålder så kan barnen börja leka med pussel och identifiera både delarna och hela bilden.

Pussel är bra för att utveckla barnets uppmärksamhet. Börja med 2-5 delar och öka sedan svårigheten gradvis.

Klänningar, accessoarer och kostymer är alla utmärkta utbildningsleksaker

Ett effektivt sätt för barnen att utveckla sin fantasi är att klä upp sig. Rollspel låter oss förstå hur våra barn ser på världen.

Ge inte bort halloweenkläderna. Behåll dem och använd dem då barnen leker.

Interaktiva böcker

Det säljs nuförtiden böcker med ljudeffekter. Andra har bilder som poppar upp med interaktiva element.

Dessa utbildningsleksaker för barn kommer få dem att tycka om läsningen ännu mer.

Det är viktigt att man redan tidigt lär dem att varje bok är ett helt universum.

Byggklossar

Dessa leksaker är bra för att utveckla barnens motoriska förmågor. De kommer sakta men säkert lära sig att hantera de byggklossar som vi ger dem.

Det är viktigt att tänka på att byggklossarna måste vara stora då vi har att göra med små barn. Annars kan de försöka äta dem. Det kommer också bli enklare för dem lyfta på dem och sätta ihop dem.

Utbildningsleksaker för barn är både roliga och lärorika.

Utbildningsleksaker som stimulera vardagslivet

Leksaker som ser ut som verktyg, ett leksakskök, lera… Barnen kan använda dessa föremål för att lära sig att interagera med den omkringliggande miljön.

De är också bra för att etablera relationer, kommunicera och förbättra motoriken.

Sortera leksaker

Det finns många föremål som är designade för att barnet ska kunna utveckla sin kunskap. Det finns exempel spannar för att sortera djur, bokstäver, nummer, frukter eller färger.

Utöver att träna finmotoriken så hjälper dessa leksaker även barnet att utveckla sitt ordförråd.

Mor som leker med barn.

En trehjuling

Det finns också utbildningsleksaker för tvååringar som hjälper barnet att förbättra sin koordinationsförmåga samt balans.

En trehjuling är ett effektivt och roligt sätta att träna och omsätta dessa förmågor i praktiken. Det är också bra att ta en cykeltur med familjen för att stärka emotionella band och stimulera kroppen.

Vajerlabyrint

Målet med denna leksak är att flytta delarna från ena sidan av labyrinten till en annan.

Det är ett spel som får de båda hjärnhalvorna att arbeta tillsammans som ett team. Dessa utbildningsleksaker för tvååringar förbättrar även barnens spatiala uppfattning.

Du kan använda dessa utbildningsleksaker för barn för att hjälpa dem att utvecklas. Ta dig tid till att leka med dem och stimulera deras potential.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.