6 julaktiviteter att göra med din familj

Varje år sprider juletiden glädje och värme. Ett av de absolut bästa sätten att tillbringa kvalitetstid tillsammans som familj är att spendera julhelgen ihop. För att göra det mesta av denna magiska tid, planera några julaktiviteter som du och dina nära och kära alltid kommer att minnas.
6 julaktiviteter att göra med din familj

Senaste uppdateringen: 25 oktober, 2019

Med ankomsten av julen kommer jullovet och en önskan att tillbringa tid tillsammans som familj. Planera julaktiviteter i god tid så att din familj kan få ut det mesta av den här tiden på året.

Tid tillsammans är den bästa gåvan du kan ge dina barn och det trevligaste sättet att fylla er julledighet. Så använd din fantasi och kreativitet för att göra den här julen till en som dina barn kommer att minnas.

6 julaktiviteter att göra med dina barn

Julen är en magisk tid, och det finns mängder av traditionella aktiviteter man kan göra tillsammans som fyller barns hjärtan med julens underbara glädje. För att hålla dina barn glada och nöjda under ledigheten är det viktigt att välja julaktiviteter som engagerar dem.

Läs om följande julaktiviteter och anpassa dem till din familjs smak, preferenser och förutsättningar.

Besök din lokala teater

I de flesta städer runt om i världen organiseras teaterföreställningar med jultema. Undersök vilka alternativ som finns i ditt område och ta er till en föreställning som passar just er familjs intressen.

Du kan också leta efter marionettföreställningar, musikaler eller andra speciella julaktiviteter på lokala teatrar eller kulturhus i din stad.

Bakkurs

En annan aktivitet som passar perfekt till julen är att introducera barnen för bakkonstens värld. Anmäl er till en kurs där de kan lära sig att göra pepparkakor, muffins, varm choklad och andra traditionellt juliga godsaker.

Matlagning och bakning är ett utmärkt sätt för dina barn att tillbringa tid tillsammans och känna sig stolta över sina egna välsmakande skapelser.

barn med tomteluvor bakar

Åk till en nöjespark

Om din familj vill besöka en nöjespark inom den närmsta framtiden föreslår vi att ni åker i december. Ni kan då se parken dekorerad med juldekorationer, juleljus, julfärger och gnistrande prakt som säkert kommer att fascinera hela familjen.

Planera i förväg för att se vilka speciella julaktiviteter som finns tillgängliga för att göra detta till en upplevelse att minnas. Missa inte någon av dessa upplevelser:

  • Möt jultomten!
  • Parader ner längs parkens huvudgata, ofta komplett med fyrverkerier och kända figurer
  • Stearinljus, julmusik, julbelysning och julberättelser – ta del av stämningen
  • Magiska ljusshower på kvällen

Ta en tur till djurparken

Att besöka zoo och se alla djur är också ett utmärkt sätt att hålla dina barn sysselsatta under julledigheten. Om dina barn har utklädningskläder med djurtema är det här en bra ursäkt för dem att använda dem.

Vissa djurparker erbjuder även kurser eller speciella julaktiviteter under jullovet.

“Jul är inte en tid eller en säsong, utan en sinnesstämning. Att vårda frid och god vilja, att vara generös med barmhärtighet, är att förstå den riktiga betydelsen av julen.”

Calvin Coolidge

Gör julpyssel tillsammans som familj

Sätt er kreativitet på prov genom att göra julpynt, dekorationer och julkort med hjälp av material som ni redan har runt om i huset.

Ni kan göra julgranar med papp och tyg, dekorera glas eller plastbehållare för att ge som gåvor till era vänner eller klippa ut stjärnor som ni kan dekorera med lim och glitter.

Ni kan också försöka göra snögubbar, collage och presentförpackningar av återvinningsbara material. Barns ögon glimmar när de fyller huset med egna juldekorationer!

polkagrisar hålls ihop som ett hjärta

Besök en bondgård

Ännu en utmärkt aktivitet för jullovet är att åka med dina barn till en bondgård. Om ingen i familjen har en gård eller om ni inte känner någon vän som har en kan ni leta efter andra gårdar i närheten som välkomnar besökare, antingen gratis eller mot betalning.

Dina barn kommer älska att se djuren, tillbringa tid utomhus och lära sig om allt som har att göra med lantbrukslivet. Och framförallt skapar ni speciella minnen som familj!

Andra julaktiviteter att njuta av med dina små

Låt inte regn, snö eller låga temperaturer dämpa er äventyrslust! Kolla vilka andra spännande alternativ som erbjuds i ditt närområde och ge dina barn det jullov de förtjänar.

Ta med dem för att lyssna på en sagoberättare i ert lokala bibliotek, åk skridskor, gå på cirkus eller varför inte agera ut er egen julteater? Ni kan också se vad museerna i närheten har för utställningar, handla julklappar och dekorationer eller till och med bara köra en tur med bilen för att se juleljusen över hela staden.

Det finns oändliga möjligheter att göra julen till en magisk tid för dig och din familj. Kom ihåg att tiden du tillbringar med dina barn är den bästa investeringen du kan göra.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.