5 appar för att måla och färglägga

De flesta barn tycker om att rita, måla och färglägga. Här har vi sammanställt fem fantastiska appar som du kan ladda ner på din telefon eller surfplatta så att dina barn kan ha roligt när som helst.
5 appar för att måla och färglägga

Senaste uppdateringen: 09 mars, 2020

Att rita, måla och färglägga är bland de bästa pedagogiska och kreativa aktiviteter som finns. Förutom att vara otroligt underhållande för barn i alla åldrar bidrar det både till barns fantasi och andra färdigheter. Det är därför vi vill dela med oss av några appar för barn som är perfekta för att rita, måla och färglägga på.

De flesta barn älskar att få ett tomt papper, oavsett om de är duktiga på att rita eller inte. Här har de möjligheten att blåsa liv i sina tankar eller fylla pappret med klara och vackra färger.

Med ankomsten av ny teknik verkar det dock som om många barn lämnar dessa värdefulla aktiviteter bakom sig. Att se barn rita och läsa, aktiviteter som alltid har varit populära, blir alltmer sällsynt.

Det är viktigt för både föräldrar och lärare att anpassa sig till den moderna världen, men det är precis lika viktigt att inte försumma de aktiviteter som barn har haft roligt med i århundraden.

Ett alternativ är att låta barn fortsätta rita och färglägga… men på ett annat sätt. Och det är därför vi vill ta tillfället i akt att berätta om några appar för barn där de kan göra just detta.

De är inte bara roliga, utan de tränar också barns finmotorik. Du kanske förvånas över att höra att det kräver mycket större precision att rita och färglägga på en surfplatta än att göra det på papper.

barn tittar på app för att måla och färglägga

5 appar för att måla och färglägga

1. Animals Coloring Book

Nästan alla barn älskar djur. Det här är därför en av de mest populära barnapparna för de allra yngsta konstnärerna. Appen innehåller flera bilder på djur som barnet kan färglägga. På samma sätt som målarböcker med djur alltid har funnits erbjuder appen samma fördelar… bara på en skärm istället för på papper.

Bilderna i Animals Coloring Book är stora och har inte speciellt många detaljer. Därför är appen utmärkt för förskolebarn.

2. Colorfy Live 3D, en av de bästa barnapparna för att rita och färglägga

Den här appen låter dig välja ålder på användaren i början av spelet. Därför kan bilderna bli mer komplexa beroende på vem som spelar.

Du hittar allt från enkla till detaljerade mönster med effekter och där du själv kan blanda till rätt färgnyans. Tack vare dessa funktioner är den här appen utmärkt för att rita och färglägga oavsett ålder eller skicklighet. Du kanske till och med skulle tycka om att använda den själv!

3. Kids Doodle

Barn har en naturlig attraktion till ljusa, klara färger som lätt fångar deras uppmärksamhet. Skaparna av Kids Doodle-appen var väl medvetna om detta när de inkluderade möjligheten att måla med neonfärger. Det är bara en av appens många fantastiska funktioner.

barn tittar på app för att måla och färglägga

En annan funktion som skiljer denna app från resten är möjligheten att skapa en presentation. När barnet är klar med att måla och rita sina konstverk kan han eller hon visa upp dem för vänner och familj.

Fler appar för att rita och måla

4. ABC Coloring Games

Upplägget i den här appen liknar Animals Color Book, men ABC Coloring Games tar det ett steg längre. Barn som använder den här appen har inte bara möjligheterna att måla och rita, utan kan också lära sig kunskaper inför skolstarten.

Medan barnet utvecklar sina konstnärliga färdigheter kan han eller hon också gå igenom bokstäverna i alfabetet. Appen kan därför även hjälpa barnet att ta sina första steg mot att lära sig läsa och skriva.

5. Drawing Pad

Som vi sade tidigare har papper och konsten att rita gått hand i hand sedan pappret uppfanns. Trots uppkomsten av ny teknik kommer papper och olika konstformer som att rita, färglägga och måla alltid att höra ihop.

Skaparna av den här appen är naturligtvis medvetna om förhållandet mellan dessa koncept. Det är därför hjärnorna bakom Drawing Pad hade som målsättning att skapa en skärm som hade samma egenskaper som ett papper.

Med andra ord, trots att barnen tecknar och målar på en surfplatta ger appen dem en känsla av att de använder papper. Det har gjort appen till en obestridlig favorit bland yngre användare.

Så nu när du har fem alternativ att välja mellan, låt dina barn upptäcka vilka de gillar bäst. Naturligtvis får dessa tekniska alternativ inte ersätta riktiga kritor, målarfärger och penslar helt och hållet. Men vi är säkra på att dina små kommer att ha roligt med upplevelsen av att kombinera klassiska konstnärliga aktiviteter med attraktiv ny teknik.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.