4 roliga trolleritrick för barn

Barn älskar magi, så vi ska visa dig fyra enkla trolleritrick som du kan testa hemma!
4 roliga trolleritrick för barn
María Alejandra Castro Arbeláez

Skriven och verifierad av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 23 augusti, 2019

Magi är fascinerande för både barn och vuxna, det spelar ingen roll hur gammal man är. Oavsett om du vill överraska dina barn hemma eller på ett kalas har vi här en lista över magiska trolleritrick för barn.

De kommer få dina barn att gapa av förvåning!

1. Det försvinnande myntet

Att få ett mynt att försvinna är ett av de enklaste trolleritricken.

För det här tricket behöver du följande:

  • Två ark vitt ritpapper
  • Ett glas
  • Genomskinlig tejp
  • Ett mynt
  • En liten duk som täcker glaset

För att göra tricket krävs att du förbereder lite. Ta ett av pappersarken och rita en cirkel med hjälp av glasets öppning. Sedan ska du klippa ut cirkeln. Tejpa fast denna cirkel över öppningen på glaset.

Tejpa det andra arket med vanligt vitt papper till bordet och fäst det med tejpen.

Syftet med att fästa papperscirkeln på toppen av glaset är att när det är vänt nedåt mot pappret kan ingen se att toppen av glaset har papperscirkeln på sig.

Hur du gör

När allt är klart kan du börja ditt trolleritrick. Berätta för barnen att du kommer få myntet att försvinna. Täck glaset med en näsduk eller en liten duk och be dem att säga de magiska orden.

Ta av duken från glaset och barnen kommer tro att myntet är borta, men det är egentligen pappret som är tejpat på toppen av glaset som täcker över myntet.

trollkarl gör trolleritrick

2. Ballongen som inte smäller

För detta magiska trolleritrick behöver du följande material:

  • Flera ballonger
  • Nålar (eller något annat skarpt föremål som är mindre farligt)
  • Genomskinlig tejp

Förbered tricket genom att blåsa upp alla ballonger. Sedan behöver du bara sätta en liten bit tejp på din egen ballong. De ballonger som ges ut till barnen kommer att vara utan tejp så att de inte kan lista ut tricket.

När du utför tricket, fördela ballongerna utan tejp till barnen och ge dem något vasst som de kan sticka i ballongen.

Alla ska försöka smälla sin ballong samtidigt. Barnens ballonger kommer att smälla, men inte din ballong så länge du sticker nålen där du satte tejpen.

3. Den stulna näsan

Även om det här tricket är menat för väldigt små barn får det dem alltid att skratta.

Du behöver bara säga att du ska ta barnets lilla näsa och ta tag i den i några sekunder. Sedan glider du in tummen mellan ditt långfinger och pekfinger som om den är en liten bit av barnets näsa.

I några sekunder tror barnet verkligen att näsan har försvunnit.

4. Det magiska kortet

För det här magiska tricket är allt du behöver en kortlek som innehåller 21 kort. Välj ett barn från publiken och låt det välja ett kort. Låt barnet visa det för publiken om det finns andra som tittar på.

När barnet har valt sitt kort, lägg upp korten, ett i taget så att man kan se vad det är för kort, i tre högar och fråga barnet i vilken hög kortet är.

Lägg högen med det valda kortet mellan de andra två högarna och be än en gång barnet att indikera högen som innehåller kortet två gånger till.

Kortet som barnet valde kommer att vara mittkortet i den hög som barnet identifierar efter det tredje försöket.

trolleritrick: kort i rockärmen

Öva på trolleritricken i förhand

En stor del av att lyckas med dessa trolleritrick för barn är att träna på dem i förhand. Därför föreslår vi att du övar framför en spegel, inte bara tricket utan också hur du ska agera (det är en viktig del av alla magiska trick!).

Trots att du gör trolleritrick för barn, kom ihåg att de är mycket intelligenta och att barn snabbt kan upptäcka var “magin” är om du inte övar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • San Frutos González, M. (2020). La magia como recurso de la Educación Infantil: el ilusionismo como recurso didáctico. [Trabajo de Fin de Grado, Universidad de Valladolid]. Repositorio Documental. https://uvadoc.uva.es/handle/10324/41266

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.