4 skönhetstips för mammor som inte har tid

Alla mammor måste ta hand om sin hud, sitt hår och sitt allmänna välbefinnande. Här är några skönhetstricks för mödrar som har lite tid att dra nytta av.
4 skönhetstips för mammor som inte har tid
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 07 april, 2019

De första åren du är mamma är vanligtvis ganska kaotiska. Dagliga ansiktsbehandlingar, timmar i frisörsalongen och långa, sköna yogapass tillhör det förgångna. Därför har vi samlat ihop några skönhetstips för mammor som inte har tid så att de kan se bra ut och må bra.

Små barn kräver konstant uppmärksamhet. Trots att dina skönhetsrutiner inte längre kommer i första hand finns det dagar när man tittar i spegeln och inser att man måste ta tid för att ta hand om sig själv

Våra bästa skönhetstips för mammor som har ont om tid

Ta hand om din hud inifrån och ut

När du kombinerar stressen i vardagen med en dålig kost, otillräckligt med sömn och ingen tid för återhämtning, visar din hud det.

Att ha en flaska vatten till hands är viktigt för att inte bli uttorkad. Att äta massor av frukt med mängder av antioxidanter hjälper också huden att hålla sig frisk.

Dessutom är mat som är rik på A-vitamin din bästa vän för din skönhet. Du kan få A-vitamin från livsmedel som hasselnötter, morötter och pumpafrön.

kvinna som ler och tittar snett uppåt sidan

För extern vård kan du använda mjukgörande krämer för att hålla huden fuktig och fräsch hela dagen. Det är bäst att ha en separat nattkräm och en fuktkräm att ha på dagen.

En annan bra vana är att alltid använda solskyddsmedel. Ibland smörjer mammor solskyddsmedel på sina barn men glömmer att smörja in sig själva. Emellertid kan solens strålar orsaka hudfläckar och för tidig åldrande.

Makeup för mammor som inte har tid

Det finns inte tid för en full makeup. Vissa mammor sminkar sig aldrig för att de helt enkelt inte gillar det. Andra föredrar ett naturligt utseendet eftersom de inte har tid.

Trots vissa hinder måste du ibland göra mer för att klara dig. Kanske är det för jobbet eller något annat evenemang som du vill se bra ut på.

Det finns tre fokuspunkter när du sminkar dig: kindben, läppar och ögonfransar. Efter att du har lagt på en grundkräm kan du sätta lite färg till dina kinder. Detta får dig att se fräsch och energisk ut.

För dina läppar är det viktigaste att exfoliera dem. Vid vissa tillfällen är det naturliga utseendet bra. Vid andra tillfällen kanske du vill ha ett mer dramatiskt utseende. Du kan förbättra det med en bra maskara eller till och med med falska ögonfransar.

Ibland smörjer mammor solskyddsmedel på sina barn men glömmer att smörja in sig själva. Emellertid kan solens strålar orsaka hudfläckar och för tidigt åldrande.

Ta hand om håret

Det finns skönhetstricks för mammor som inte har tid! Vi ska här visa dig hur du kan ta hand om ditt hår som påverkas av känslor, stress och humörsvängningar. Du har några olika alternativ.

Vissa kvinnor har haft goda erfarenheter av torrschampo. Det är en produkt som absorberar fett i hårbotten. Dessutom kan du använda det för att kamma och forma håret. Det är bra för mammor med små barn som inte ens har 15 minuter för sig själva.

Hälsosam mat är också bra för ditt hår.

När du väljer en frisyr, välj en som inte kräver mycket underhåll (även om du kanske är frestad att bara klippa av det hela!)

För mammor vars hår börjar gråna, oroa dig inte. Det bästa rådet är att låta det har sin naturliga färg och acceptera din naturliga skönhet. Som Yoko Ono sa: “Befria ditt sinne, befria ditt hår.”

blundande kvinna med svallande hår, blommor i förgrunden

Det kanske viktigaste av alla skönhetstips för mammor: ta hand om dig själv!

Skönhet är inte något som hittas bara hos barn och unga kvinnor! Mammor kan också vara vackra och strålande. Med dessa knep kan du se strålande ut och må som en prinsessa.

Mammor måste ta hand om sig själva så att de kan ta hand om andra. Du kommer att kunna se fördelarna med att ta hand om dig själv i ditt föräldraskap.

Slutligen, förutom att hålla ditt sinne och din själ frisk, måste du äta bra och ta hand om din kropp. Du kommer att känna dig vacker och utstråla lycka till alla som du älskar mest.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.