Min pappa är också viktig för min uppfostran

Min pappa är också viktig för min uppfostran
María Alejandra Castro Arbeláez

Granskad och godkänd av psykologen María Alejandra Castro Arbeláez.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Min pappa är också viktig för min uppfostran. Denna barndomshjälte vägleder mig genom livet och blir en förebild – utöver min kära mor – för mig att följa när jag växer upp.

Min pappa är synonym med skoj, styrka och ömhet. Han är en robust man som började hålla mig trots att han var rädd att göra mig illa; jag var så liten, hjälplös och ömtålig. Men han pånyttfödde sig själv för att bära mig med extrem försiktighet och håller än idag nyckeln till mitt hjärta.

Min pappa är lycka på högsta nivå

Min pappa har ett par stabila armar som är villig att ge de mest läkande och tröstande kramarna, antingen för att försöka forma mig till en person som uttrycker djup kärlek och får mig att känna mig älskad, eller för att trösta mig när jag känner mig tillintetgjord av livets hinder.

Min pappa har alltid agerat som en kompass i mitt liv. När jag är förvirrad vänder jag mig till honom för hans visa råd, i form av de mest pricksäkra och relevanta orden. Han är en beskyddare och visar mig vägen.

Flicka rider på pappa

Han är det där ordet eller uppvisningen av ren kärlek som kommer i de stunder när jag behöver det som mest. Han representerar hur jag vill känna mig älskad, omhändertagen, värderad och respekterad av en partner i framtiden. Med sin uppvisning av tillgivenhet visar han hur man behandlar en kvinna och får henne att förälska sig varje dag.

Min pappa är starkare och modigare än en romersk gladiator, och är stark som en ek i svåra tider. Han erbjuder ord och smekningar som läker.

Detta är en krigare som har lärt mig att omfamna livet med ihärdighet och att anstränga sig för de vi älskar. Han sätter sig själv i andra hand och gör familjen till sin prioritet, stolthet och glädje.

Min pappa är känd för att anstränga sig för att göra mig lycklig. Han använder de minsta och mest obetydliga sätten för att färglägga min lyckliga och oskyldiga värld.

Min pappa är också viktig för min uppfostran, och jag kommer alltid vara tacksam för att han och min mamma tar hand om mina behov.

För allt detta och mer kommer jag alltid vidhålla att denna charmerande person, full av magi, är fulladdad med ren och ovillkorlig kärlek. Denna kan demonstreras i de ömmaste av gester, blickar och leenden, som överskrider den simpla skönheten hos ord.

Far och dotter

Min pappa har gåvan att lära mig att leka

Denna anonyma hjälte vaknar i svinottan, kommer hem trött efter en hård dag på jobbet och spenderar fortfarande tid med mig. Han frågar mig hur min dag var, vad jag lärde mig i skolan och spelar till och med spel med mig.

Det är därför pappa inte bara är rolig, utan även har gåvan att lära mig att leka. Det är mer underhållande att lära sig färger, siffror och bokstäver genom att sjunga eller med lekfulla aktiviteter som bara han kan komma på.

Min pappa är den bästa målvakten. Han är min bästa stridshäst i parken. Han är hajen som skrämmer livet ur mig och får mig att skratta när vi leker i vattnet, och en fin vän på kvällarna när jag är rädd för spöken.

Min pappa är också viktig av dessa och många andra anledningar. Låt honom ha sin rättmätiga plats trots alla omständigheter, för det krävs två för att skapa ett barn. Min kärlek kommer alltid vara evig och ovillkorlig för båda mina föräldrar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.