Vilka är de bästa förvaringsbehållarna för bröstmjölk?

Om du behöver pumpa din bröstmjölk kommer du ha stor nytta av att läsa följande artikel om de bästa förvaringsbehållarna för bröstmjölk.
Vilka är de bästa förvaringsbehållarna för bröstmjölk?
Angela Herrero Marin

Skriven och verifierad av farmaceuten Angela Herrero Marin.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Ifall en mor måste pumpa sin bröstmjölk för att mata sina barn när den inte är i närheten måste den förvara mjölken på ett säkert ställe. Det är därför vi i följande artikel kommer att prata om de bästa förvaringsbehållarna för bröstmjölk.

Numera finns det många specifikt skapade behållare för förvaring av bröstmjölk på marknaden. Till exempel kan du hitta plastbehållare eller förvaringspåsar för bröstmjölk. Men du kan också hitta behållare som inte var speciellt utformade för att lagra bröstmjölk, men du kan fortfarande använda dem för detta ändamål.

De specifika förvaringsbehållarna för bröstmjölk

Dessa behållare har utformats speciellt för att lagra bröstmjölk. Därför uppfyller de alla kvalitetsstandarder. Faktum är att det finns många olika märken som tillverkar specifika bröstmjölkspåsar och behållare.

Förvaringspåsar för bröstmjölk

Förvaringspåsar för bröstmjölk är ett mycket användbart sätt att lagra mjölk på rätt sätt. Dessutom har de ett speciellt avsnitt för att skriva ner datumet när du pumpade det. Dessutom är en annan fördel att de inte tar mycket plats i frysen.

Förvaringspåsar för bröstmjölk.

En viktig sak att tänka på är att du bara kan använda dessa påsar en gång. Därför måste du fortsätta köpa dem så länge du fortsätter att pumpa. De märken som i nuläget har bäst omdömen är Medela och Phillips Avent.

Förvaringsbehållarna för bröstmjölk i flaskform

De flaskor som används för bröstmjölk anpassar sig vanligtvis till bröstpumparna av samma märke. Detta gör att du enkelt kan förvara din bröstmjölk i kylen eller frysen, utan att behöva överföra den från en behållare till en annan.

Dessutom är de återvinningsbara och lätta att stänga för att förhindra att mjölk rinner ut. Kom ihåg att köpa behållare av samma märke som bröstpumpen du använder. Detta beror på att de flesta bröstpumpar inte är kompatibla med behållare från andra märken.

De specifikt utformade förvaringsbehållarna för bröstmjölk tenderar att vara dyrare än de som inte är specifikt utformade för detta ändamål.

De övriga förvaringsbehållarna för bröstmjölk

Som vi har nämnt tidigare finns det många behållare du kan använda för att lagra din bröstmjölk, även om det inte är deras huvudsakliga syfte. För att kunna använda dem bör de dock uppfylla vissa kriterier.

Plastlådor

Först och främst bör de vara matförvaringsbehållare. Med andra ord måste varje matförvaringsbehållare vara livsmedelssäker. Symbolen du måste hitta på behållarna är en gaffel och en sked. Om du hittar det betyder det att plasten som används för att göra den är säker och fri från Bisphenol A och andra giftiga produkter. Om du inte hittar den här symbolen i behållaren, bör du inte använda den för att förvara din bröstmjölk.

Glas- eller kristallbehållare

Glas- eller kristallbehållare är lämpliga matförvaringsbehållare. Dessutom kan du återvinna och sterilisera dem. Dessutom kan du enkelt förvara dem i frysen eller kylen. Kom alltid ihåg att skriva ner pumpdatumet.

En viktig sak att ta hänsyn till är förvaringsbehållarens lock. De är vanligtvis gjorda av metall, så att de kan rosta efter ett tag. Kom ihåg att du bör kassera rostiga lock.

Matförvaringsbehållare.

Ett annat viktigt tips du bör följa är att välja en behållare med bred mynning. Detta hjälper dig att rengöra den lättare och undvika mjölkrester, som kan bli dålig. Dock behöver du inte sterilisera dem varje gång du använder dem. Istället kan du tvätta dem med vatten och tvål.

Urintestkoppar är inte lämpliga för förvaring och konservering av din bröstmjölk

Vissa mödrar tror fortfarande att de kan använda urintestkoppar för att lagra sin bröstmjölk. Detta är dock en farlig myt.

På grund av deras storlek och pris skulle de vara ett bra val. Men om du tar en närmare titt på behållarna hittar du inte symbolen som anger att de är matförvaringsbehållare. Därför ska du aldrig använda dem. Förutom att de inte är matförvaringsbehållare, steriliserar tillverkarna dem med giftiga produkter som inte är lämpliga för konsumtion.

Sammanfattningsvis hoppas vi att du hittar denna information användbar när du måste välja det bästa alternativet för att lagra och bevara din bröstmjölk.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.