Ett brev från en pappa till sin lilla flicka

Ett brev från en pappa till sin lilla flicka

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2018

Det som en pappa kan lära sin lilla flicka kan inte beskrivas i ord. En pappa som är närvarande i sin dotters liv, som är vis och kan konsten att visa känslor, är någon alldeles speciell. Hans ömhet ger den lilla flickan trygghet och magi under hennes uppväxt.

Det är något vi vill uppmärksamma i den här artikeln.

Det räcker inte att jag säger att jag är din pappa och du är min lilla flicka; jag måste visa det

En dotter målar naglarna på pappa

Att bli pappa är enkelt. Det kan till och med vara en av de lättaste sakerna i världen. En bra pappa vet dock att titeln förvärvas med tiden och att den behöver demonstreras konstant och villkorslöst. En pappa behöver finnas där för sin dotter och vara en person hon kan lita på och se upp till.

  • Han finns där för varje nytt ord och varje gång hon faller, när hans lilla flicka lär sig att navigera i världen.
  • Han är som ett vuxet barn hon kan leka med. Men det handlar inte bara om att ha kul och att leka. Pappor vägleder också sina döttrar, tar hand om dem och ger dem råd. Pappor måste uppträda som mogna, modiga och  lyckliga vuxna som älskar sig själva och, viktigast av allt, älskar sina döttrar.

En pappa har också sin känsliga sida, och han visar henne den genom att sätta sig in i hennes situation. Han förstår henne och anstränger sig för att förstå hennes behov. Han försöker se saker ur hennes perspektiv, även om det ibland kan verka helt främmande .

Han gör allt det för att han vet att det är det bästa han kan ge henne. Och genom att göra det kommer han att förtjäna den viktigaste titeln i sitt liv: “Pappa”.

Jag kommer att hålla mina löften till dig

En pappa som leker med sin dotter
Varje lite flicka och pojke behöver en konsekvent, stabil, säker och klok uppfostranOm en pappa lovar sin dotter någonting som han inte håller kan det lämna djupa ärr.

Om en pappa säger till henne att han alltid kommer att finnas där för henne måste det vara sant. Om han med tiden får henne att känna att hon inte är prioriterad kommer hon att få en bild av omvärlden som opålitlig. Hon kommer att se livet som något smärtsamt och att löften inte betyder någonting.

En ansvarsfull pappa förstår vikten av att hålla sina löften.

Jag vill lära dig att bli stark och modig, inte bara att vara min lilla prinsessa

Ung kvinna som tänker på livet

En bra pappa vet mycket väl att i den här världen räcker det inte med att vara vacker för att bli lycklig. Naturligtvis är din lilla flicka den vackraste och mest perfekta varelse du någonsin sett, men en pappa måste lära sin dotter att vara stark och modig. Han behöver uppmuntra henne att slåss för sina drömmar – de drömmar hon väljer.

En pappa vill att hans dotter ska vara kapabel att ta hand om sig själv, föra sin egen talan och försvara sina åsikter.

Han hjälper henna att leva enligt sina egna värderingar. Pappa är en daglig guide och han lägger grunden för ett hälsosamt självförtroende. Han vägleder henne genom de livslektioner som hon behöver för att upptäcka världen omkring sig.

Han lär henne att äkta lycka kommer ifrån hjärtat, och inte ifrån ett vackert ansikte.

Jag ska lära dig att inte vara rädd

Under de första åren är pappa den superhjälte som övervinner mardrömmar, monstren som gömmer sig i garderoben och den osäkerhet hon känner när hon ska till att ta sina första steg eller börja skolan.

Dag efter dag, lite i taget, börjar pappa visa vägen med sina råd. Han upplöser sin dotters rädsla och lär henne att ta bra beslut. Han ger henne den styrka och det mod hon behöver för att uppnå sin dagliga mål och trotsa tvivel och osäkerhet.

Du är kärleken i mitt liv, men jag släpper dig fri när du hittar din

En pappa som pratar med sin dotter

Man brukar säga att att ingen man är god nog för pappas lilla flicka. Trots det vet en bra pappa när han ska ge sin dotter friheten att välja sin egen väg. Hon kommer att kunna välja vilka människor hon vill ha i sitt liv, även om hon ibland begår misstag. För dessa misstag kommer att ge henne livserfarenhet.

Han kommer inte att klandra henne när hon gör misstag. Hans dörr kommer alltid att vara öppen. Han förstår alltid, finns alltid i närheten och påminner henne om att kärlek är ett äventyr som alltid är värt att utforska.

Fast ja, hon behöver få veta hur hon ska välja den där speciella personen, och att hon aldrig får glömma sitt eget värde.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.