4 frisyrer för flickor med långt hår

Tycker din dotter om att testa nya frisyrer? Dra fördel av alla alternativ som hennes långa hår erbjuder med tipsen i den här artikeln.
4 frisyrer för flickor med långt hår

Senaste uppdateringen: 12 augusti, 2020

Det finns så många olika frisyrer i världen. Men för att göra det enklare för dig tipsar vi här om 4 riktigt fina frisyrer för flickor med långt hår.

Vare sig det är för ett speciellt tillfälle eller bara för en vanlig dag tycker de flesta flickor om att se fina ut i håret. Det betyder inte nödvändigtvis att du behöver vara besatt av din dotters hår dock. I själva verket har rufsigt hår blivit mycket trendigt under senare år, och många flickor har lärt sig att trivas i det.

Nedan hittar du flera frisyrer för flickor med långt hår. Var och en av dem är olika festliga, och de har även olika svårighetsgrad.

Frisyrer för flickor med långt hår

1. Flätad hästsvans

Det här alternativet är bra till en fest eller ett speciellt tillfälle eftersom det är en väldigt elegant och fashionabel frisyr. Den är ändå ganska enkelt och lätt att få till. Du kan även lära din dotter att göra den själv.

Först gör du en mittbena från pannan och hela vägen tillbaka i nacken. Ta tillräckligt med hår från ena sidan och dela upp det i tre lika delar (för att göra flätan). Medan du flätar håret, ta mer hår från över och under huvudet och lägg till det.

frisyrer: håruppsättning med blommor

När du når delen av huvudet bakom öronen, lägg inte till mer hår från området ovan. Se till att du bara lägger till ett par lockar underifrån.

Ta sedan håret från andra sidan och upprepa proceduren. Ta slutligen håret som är kvar (i mitten) till de två flätorna för att binda ihop dem till en hästsvans.

Du kan fästa hästsvansen med ett elastiskt band eller, om du vill vara mer fashionabel, med håret självt. Slutligen, glöm inte att lossa flätan lite för att ge frisyren lite mer volym.

2. Flätor åt sidan

Gör en bena mot en av sidorna med hjälp av en kam. Håret på sidan med minst hår är det du använder för att göra flätan. För att inte trassla in de två sidorna i varandra kan du fästa den andra sidan av håret med ett hårband.

För att göra flätan, ta tre hårlockar (se till att de inte är för långa) och korsa dem. Försök att göra flätningen i riktning bakåt. När flätan är klar fäster du den tillfälligt med ett gummiband eller elastiskt band. Lossa sedan den andra sidan av håret.

Det sista steget är att lägga flätningen under resten av håret och binda upp det med en hårlock under så att det inte syns.

Denna frisyr för flickor med långt hår är mycket populär just nu. På bara några minuter är din lilla flicka redo att visa upp en fin ny frisyr!

3. Löst hår med en bandana

Flätor är inte det enda du kan göra. I själva verket kan du helt enkelt låta håret hänga löst och använda tillbehör. Den här frisyren är mycket enkel och snabb: kamma håret bakåt.

Använd sedan en scarf eller bandana under håret på hennes nacke så att du kan knyta fast den. Det är upp till dig var du vill knyta den: antingen uppåt eller mot en av sidorna.

Om du vill göra frisyren mer detaljerad kan du också kombinera den med en fläta eller en hästsvans. Glöm inte att fråga din flickas åsikt så att du vet vad hon gillar bäst.

Om du har bråttom eller om du bara vill göra frisyren så enkel som den bara kan vara, låt håret hänga ner, kamma hennes lugg och voilà!

frisyrer: flicka med rosett

4. Enkel frisyr med rosett

Det här är en annan bra frisyr för flickor med långt hår. För att göra den, kamma bak lockarna längst fram och samla dem ovanpå huvudet. Du kan göra detta genom att kamma håret i sidled från pannan.

Fäst håret med ett hårband ovanpå. Fäst sedan det kammade håret från sidorna bakåt, till alldeles bakom örat.

Slutligen tar du de tre hårlockarna bakom huvudet och knyter fast dem med ett osynligt hårband. Sätt på en rosett och du är klar!

Som ni ser behöver man inte vara en professionell frisör för att ge sin långhåriga flicka en fin frisyr.

Om din dotter är intresserad av att göra något roligt med håret, tveka inte att utnyttja möjligheten och göra något kul med det.

Slutligen, var inte rädd att experimentera och ta fasta på vad din dotter gillar!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.