3 sätt att underhålla bebisar hela dagen lång

När barnen fortfarande är små, kan de inte förflytta sig själva eller förstå vad vi säger till dem. Men ditt lilla barn kommer att älska att bara vara med dig och ha dig i närheten, och det finns många sätt som du kan underhålla det på.
3 sätt att underhålla bebisar hela dagen lång

Senaste uppdateringen: 15 december, 2018

I den här artikeln skulle vi vilja dela med oss av några idéer som man kan använda för att underhålla bebisar hela dagen lång. Den första stimulans som en bebis får är den fysiska kontakten med sin mamma. En bebis känner igen sin mammas mjuka röst och värmen av hennes armar och bröst.

Det finns dock stunder när ditt barn kommer att kräva mer än bara det. Och då måste det uppleva och börja utveckla sina egna förmågor.

Varför behöver vi underhålla bebisar?

Människor har ett medfött behov att leva ett underhållande liv.

Underhållning håller oss levande känslomässigt, och barn är inget undantag. Lyckligtvis har din bebis redan två bra alternativ för en rolig samvaro.

För det första kan ditt barn lära känna sin egen kropp. För det andra kan hon utforska sin omgivning.

Föräldrar kan utnyttja dessa två okända områden för att underhålla sina barn.

I denna tidiga ålder kommer interaktion, lek och bus att hjälpa din lilla att bilda band med dem som omger henne.

Om din bebis är bara några veckor gammal, kan hon nog inte greppa några föremål med händerna ännu. Och hon har definitivt inte begripit sig på några lekar heller.

Din nyfödda kan också bli uttråkad eller orolig om du inte är i närheten för att hålla henne sällskap och interagera.

Men känn dig inte överväldigad av behovet av att uppmärksamma din bebis varje sekund varje dag. Din lilla behöver också tid att bara vila och koppla av.

Under dessa stunder kommer barnet att upptäcka sina händer, fötter etc. Hon får också tid att observera världen runt henne och bearbeta nya stimuli.

Sätt att underhålla bebisar

Givetvis så har det större positiv effekt på din bebis utveckling ju mer tillgivenhet du kan visa honom. Snart kommer han återgälda dina kramar, leenden och tal.

Det finns flera sätt att stimulera och underhålla bebisar. Här är några förslag:

  • Ditt sällskap: Du bör leta efter olika sätt att göra din närvaro underhållande och tilltalande för din bebis. Var dock försiktig så att din bebis inte blir överväldigad.
  • Din famn: När ditt barn befinner sig i din famn, har han en bättre bild av vad som händer runt omkring honom. Om något skrämmer eller överväldigar honom, kommer du att vara där för att ge tröst och skydd.
  • Din omgivning och miljö: Det kommer alltid att finnas nya saker som ditt barn kan observera och upptäcka.
    Mamma och bebis sover

Idéer för att underhålla bebisar

För att låta ditt barn njuta av familjen, kan du lägga henne någonstans där hon kan delta. Till exempel kan du placera en bärbar vagga eller spjälsäng i samma rum som gästerna är i.

Du kan också lägga en filt på golvet och låta barnet observera er från denna plats. Självklart bör du hålla dig i närheten för att hålla henne säker.

Kom ihåg att det inte är en bra idé att hålla din lilla i sitt babyskydd under längre perioder om hon sover.

Att bära barn är också ett bra sätt att involvera dem i våra dagliga aktiviteter. Genom att använda en ergonomisk bärsele för att hålla din lilla nära, kommer dina rörelser och hjärtslag att påminna ditt barn om sin tid i livmodern.

Samtidigt kommer ditt barn att kunna observera dina handlingar som om hon tittade på en live-actionfilm. Vid denna ålder är allt en ny och spännande upptäckt.

Om vädret tillåter så är en annan utmärkt idé att gå på en promenad. Det är en aktivitet som du kan dela med din bebis.

Om han redan kan sitta upp, ta med honom ut på en promenad i barnvagnen. Det kan vara särskilt spännande eftersom han kan uppskatta utflykten från ett nytt perspektiv.

En annan mycket enkel sak man kan göra för att underhålla bebisar är att flytta spjälsängen till en ny plats. Detta ger din bebis ett nytt perspektiv på sin omgivning.

Du kan också ändra detaljer i hennes rums inredning. Allt detta kommer säkert att fånga din lillas uppmärksamhet.

Ytterligare tips för att underhålla bebisar

Även de enklaste rörelserna och förändringarna, som en mild bris kan åstadkomma på en gardin, kommer din lilla att kunna uppskatta som något nytt.

Detsamma gäller för en ljusstråle som kommer in genom persiennerna, eller ljudet av fåglar som sjunger utomhus.

Dessa är utmärkta sätt att stimulera ditt barns sinnen på och, naturligtvis, hålla honom underhållen.

En enkel lek med skuggfigurer på väggen kan också vara spännande underhållning för din bebis.

Genom att använda en ergonomisk bärsele för att hålla din lilla nära, kommer dina rörelser och hjärtslag att påminna ditt barn om sin tid i livmodern. Samtidigt kommer ditt barn att kunna observera dina handlingar som om hon tittade på en live-actionfilm. Vid denna ålder är allt en ny och spännande upptäckt.

Allteftersom ditt barn växer, är de bästa leksakerna du kan ge henne, allt hon kan ta med händerna. Att ta på leksaker och andra föremål hjälper barn att utveckla sin känsel.

Om du byter och varierar saker som ditt barn har i sin närhet och väljer objekt av olika former, färger, texturer och storlekar, bidrar du ännu mer till utvecklingen av dess sinnen.

Och självklart kommer ditt barn att älska det!

Underhålla din bebis


Man kan underhålla bebisar med bra böcker

Sist men inte minst är läsning ett utmärkt sätt att underhålla, stimulera och knyta an till dina barn – oavsett ålder.

Ingenting blir mysigare och finare än att höra dig berätta en saga, även om hon inte kan förstå orden eller meningen.

Ditt barn kommer inte bara att fokusera på din röst och känna sig trygg; du kommer också att bidra till utvecklingen av hennes sinnen och ge henne en kärlek till läsning som kommer att stanna hos henne under hela hennes liv.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.