Lär dig om den överraskande japanska metoden för att ta reda på ditt barns kön

Lär dig om den överraskande japanska metoden för att ta reda på ditt barns kön

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Det finns otaliga tekniker för att ta reda på ditt barns kön innan han eller hon är född. Idag ska vi ta upp en japansk metod som blivit riktigt populär.

När en kvinna får reda på att hon är gravid finns det en fråga som oundvikligen kommer att poppa upp. Kommer det att bli en liten pojke eller en flicka? Många av oss kan bli ganska otåliga medan vi väntar i ovisshet.

Men idag vill vi dela med oss av en hemlighet. Du behöver inte vänta tills vecka 20 för att få reda på ditt barns kön.

Tror du inte på det? Det finns ett oändligt antal sätt att försöka få reda på svaret. Och om du gör det blir de kommande månaderna ännu mer underhållande. Det är dessutom mycket praktiskt att känna till ditt barns kön.

Först och främst är du förmodligen glad över att kunna välja det perfekta namnet för din lilla. Att veta könet gör det också lättare att inreda och dekorera ditt barns rum.

Och, naturligtvis, vilken mamma vill inte välja sin nyföddas kläder när hon väntar på barnets ankomst? Att veta ditt barns kön gör det mycket enklare.

Olika metoder för att ta reda på ditt barns kön

Det finns otaliga traditionella metoder för att ta reda på om du väntar en pojke eller en flicka. Några av de enklaste sätten är de som våra mormödrar använde.

Dessa metoder ligger på motsatta änden av spektrat än de mer “vetenskapliga” teknikerna som är bevisat effektiva. Och så har du självklart de metoder som innefattar diagram och numerologi.

Du kanske känner dig mer än lite skeptisk och tvivlar på alla dessa metoders tillförlitlighet.

Men förr eller senare kommer du förmodligen ge dem ett försök i alla fall. Och på samma sätt kommer du förmodligen att till slut testa det med vänner och familj för att få reda på din bebis kön innan förlossningsdagen.

Många av våra förfäder studerade formen på den gravida kvinnans kropp, hennes mage och till och med eventuella fläckar på hennes ansikte. Kvinnor innan oss använde också tricket att hålla en kedja över magen för att observera om den svängde eller rörde sig i cirklar.

Men vänta, det finns mer… vi har precis börjat! Det finns tusen år gamla metoder som tillhör olika kulturer och civilisationer runt om i världen.

Några av dessa kulturer har försvunnit in i historiens dimmor, men vissa frodas fortfarande bland oss i dag. Bland dessa forntida kulturer är Mayakulturen, den kinesiska och den japanska kulturen.

Sist men inte minst finns det en annan strategi för att bestämma ditt barns kön som har blivit ganska populär. Ramzi-metoden är vetenskapligt baserad och innefattar analys av ett tidigt ultraljud som äger rum under graviditeten.

Barnets kön bestäms enligt moderkakans orientering.

Den japanska metoden

Idag vill vi berätta om en japansk teknik som du kan använda för att ta reda på om du väntar en pojke eller en flicka. Det första du behöver göra är att få tag på en uppsättning diagram och lära dig hur du använder dem korrekt.

Du kan hitta dem på olika webbplatser, det är bara att googla så att du kan testa dem själv.

gravid kvinna och man med hjärtan målade på fotsulorna
Så det första du behöver leta efter på diagrammet är den dag du själv föddes. Titta samtidigt på din partners födelsedag.

Med andra ord letar du efter födelsedatumen för barnets far och mor. Du kommer märka att månaderna är utskrivna längs toppen av diagrammet samt ned längs sidan.

Leta nu upp den punkt där de två datumen möts. Där hittar du ditt hemliga nummer, vilket är väldigt viktigt för nästa steg. Om det behövs, skriv ner numret på ett papper så att du kan fortsätta med tekniken utan att glömma bort det.

När du har hittat ditt hemliga nummer måste du tänka tillbaka till den månad då din bebis blev till, alltså befruktningen.

Utan denna kritiska information är det omöjligt att komma till en tillförlitlig slutsats om ditt barns kön. Även det minsta fel kan ändra slutresultatet.

Det sista du behöver göra är att leta efter punkten där det hemliga numret du upptäckte i början och månaden för ditt barns bebådelse skär varandra. Där får du reda på ditt barns kön. Där har du det!

Nu har du ytterligare ett sätt att sysselsätta dig på i väntan på din lillas ankomst. Vilket resultat kom du fram till? Tror du att metoden är pålitlig? Vänta inte – prova med en gång! Vi uppskattar att den här metoden kommer att vara rätt i cirka hälften av fallen…


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.