Fördelar med att vara gravid: Det är inte bara obehag

Fördelar med att vara gravid: Det är inte bara obehag

Senaste uppdateringen: 15 april, 2019

Graviditeten är komplex på många sätt. Vi kan koncentrera oss på alla obehag och all oro, men det går inte att förneka att det även finns några stora fördelar med att vara gravid. Det är en väldigt känslomässig tid och den är vacker på så många sätt. Men det finns också många överraskande fördelar med graviditeten.

Vissa människor kommer att fråga, “Vad är fördelarna med att vara gravid?” Det är normalt att tänka på alla de dåliga aspekterna, för det är de som vanligtvis beskrivs och talas om. Många av graviditetens symptom är varken bekväma eller trevliga, och de är skrämmande bara att tänka på dem. Men inte allt med denna process är dåligt.

Vi vet att många av er också har verkat kunna dra nytta av graviditeten. Bortsett från de obekväma och störande förändringarna kan vi emotionellt bli strålande. Vi kommer att beskriva andra fördelar med att vara gravid nedan.

6 fördelar med att vara gravid

Låt oss sluta tänka ett ögonblick på illamående, stress och viktökning. Låt oss börja njuta av vår graviditet med alla dess möjligheter. Tänk på att du har ett permanent sätt att dra nytta av denna process. Några av fördelarna med graviditet är följande:

gravid kvinna äter med sked


Att leva ett hälsosamt liv – den kanske mest märkbara av alla fördelar med att vara gravid

En oundviklig fördel består i att vi förbättrar våra dagliga vanor. Från det ögonblick som vi blir gravida, eller ens tänker på att börja försöka bli gravida, börjar vi ta hand om oss själva på många sätt. Ett hälsosamt liv kommer som ett brev på posten i detta skede, och är något som du kan behålla under mycket längre tid.

Det är början på en balanserad diet, plus införlivandet av viktiga vitaminer och näringsämnen bidrar till bättre hälsa. Dessutom ser vi över vad vi äter, hur ofta vi äter och de kvantiteter vi konsumerar.

Medan vi bryr oss om vår hälsa är vi också oroade över estetik och skönhet då vi inte vill gå upp för mycket vikt eller få onödiga bristningar i huden.

Vår hälsa börjar ta den framträdande plats som den alltid borde ha haft. Från och med nu förbättrar vi vår kost, minskar eller eliminerar dåliga vanor och går regelbundet till doktorn.

Menstruationssmärtor och obehag med mensen försvinner

Som du kanske kan gissa, så behöver vi under graviditeten inte oroa oss för de smärtor som orsakas av menstruationen. Menstruationssymptom och alla problem med dem upphör, åtminstone under graviditetsmånaderna. I vissa fall förbättras cykeln efter förlossningen, och menssmärtorna minskar ofta permanent.

Det är en stor fördel att kunna befria oss i några månader från att köpa och använda bindor, tamponger och menskoppar. Det är definitivt en bra möjlighet att få ta en paus från den här bördan efter alla dessa år.

Förbättrade sociala relationer

Fastän en graviditet begränsar oss i viss utsträckning så att vi inte kan gå på alla fester och till alla nöjesparker, så kan vårt sociala liv förbättras på många sätt under den här perioden. Gravida kvinnor pratar med varandra på prenatala träffar, i väntrummen när de ska på sina kontroller, och varhelst de råkar träffas. Detta gör det möjligt för dig att få nya vänner lättare.

Andra kvinnor kan börja prata med dig spontant och fråga om du väntar en pojke eller en flicka, fråga hur du ska föda, hur länge du har varit gravid eller bekymra sig för ditt välmående.

Inom familjen blir gravida kvinnor ofta alltmer bortskämda och behandlade som drottningar. Kort sagt, det finns exklusiva fördelar med att vara gravid för blivande mammor, som vi absolut bör dra nytta av.

kvinnor fikar med bebisar


Graviditet hjälper till att förebygga cancer

Nya studier har visat att riskerna att drabbas av cancer minskar när vi är gravida. Det verkar som att både graviditet och amning bidrar till en minskning av risken för bröstcancer.

Vårt utseende förbättras när vi väntar barn

I de flesta fall upplever kvinnor en förbättring av vissa aspekter av deras fysiska utseende. Till exempel blir deras hår vackrare med mer glans och volym, och mängden håravfall minskar. Bröststorleken ökar, vilket är en extra fördel för kvinnor som har lidit av att leva med små bröst tidigare.

Förbättrat sexliv – en av de bästa av alla fördelar med att vara gravid

Medan vi är gravida, är vi tvungna att genomgå en förändring rent psykologiskt för att bli mer harmoniska och avslappnade. Till exempel är vi inte längre rädda för att bli gravida, så vi känner oss inte stressade när vi har sex.

Vi kommer sannolikt att känna oss mindre inhiberade och kanske till och med känna en ökning av libido. Hursomhelst är det känt att ökningen av blodflödet till bäckenet orsakar ökad känslighet i könsorganen.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.