10 populära och korta flicknamn

10 populära och korta flicknamn
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 06 december, 2018

I den här artikeln hittar du en lista på populära och korta flicknamn år 2018.

Att välja ett namn för ett framtida barn är en mycket speciell uppgift för föräldrarna. Urvalsprocessen kan ta lång tid eftersom föräldrarna står inför ett oändligt antal valmöjligheter.

Trenden att välja korta flicknamn är för närvarande på väg upp.

Korta namn har många fördelar. De är lätta att kombinera med ett efternamn eller ett dubbelt efternamn. De är också laddade med styrka och karaktär.

En annan fördel med korta flicknamn är att de inte förkortas eller blir till smeknamn.

När namnen är mycket långa tenderar folk att förkorta dem. Det här kan göra ett val, som tog så mycket tid och analys, till en 2-stavig spillra av originalet, och namnet förlorade all sin harmoni och styrka.

Funderar på korta flicknamn

Vikten av att välja ett bra namn

Vissa studier visar att en persons namn kan påverka många viktiga aspekter av dess liv.

“Människan är stolt över att skriva in sitt namn någonstans, även om det är i barken på ett träd.”

Alexandre Dumas

När det gäller att välja ett namn för din lilla flicka, kommer klassiska namn som speglar religion, traditioner och arv, alltid att vara populära.

Men varje år blir några mindre traditionella namn också trendiga av olika skäl.

Vackra korta flicknamn och deras betydelser

Nedan hittar du en lista med 10 korta flicknamn som är populära år 2018, tillsammans med deras respektive betydelser.

 1. Elsa: Tack vare framgången med filmen Frost har detta blivit ett otroligt populärt namn. Namnet har hebreiskt ursprung och är en variant av Elisa. Det betyder “älskad av Gud” eller “hjälpt av Gud”. Flickor som heter Elsa visar sig vara väldigt modiga, drömlika och idealistiska.
 2. Laila: Av grekiskt ursprung framträder en förkortning av Eulalia, och det betyder “vältalig”. Flickor som heter Laila utmärker sig för att vara väldigt flirtiga, feminina, generösa och lojala.
 3. Alba: Det betyder “aurora” eller “från mörker till ljus”. Personligheten hos tjejer som bär detta namn är ofta extrovert, glad och vänlig.
 4. Mia: Det kommer från Maria, som har hebreiskt ursprung, och betyder “Guds älskade”. Det utstrålar en uttrycksfull, försiktig och uthållig personlighet.
 5. Sara: Detta korta namn har flera betydelser, inklusive “prinsessa”. Intelligens och passion kommer att bestämma personligheten hos skönheter som heter Sara. Kanske är din prinsessa en kvinna som kommer att göra fantastiska saker i världen.
 6. Luna: Detta har varit ett av de korta flicknamn som kändisar har valt. Det betyder “kvinna som lyser som månen” och personligheten hos en liten flicka som heter Luna är vanligtvis utmanande, risktagande och passionerad.
  Glad flicka på gunga
 7. Zoe: Med grekiskt ursprung betydande “kvinna full av liv” eller “kvinna full av energi”. Detta söta namn är för tjejer som är uppriktiga, försigkomna, uthålliga och intelligenta.
 8. Chloe: Även detta av grekiskt ursprung, betydande “kvinna med grön färg” eller “kvinna av grönt gräs”. Detta namn är förknippat med en kapacitet för sociala relationer, bestående vänskap och en lugn personlighet.
 9. Emma: Har engelskt ursprung. Skådespelerskor som Emma Watson har populariserat det. Det betyder “kvinna full av energi”. Ett barn som heter Emma kommer att vara full av personlighet, och ha en ostoppbar själ med harmoni och lycka. Hon kommer inte vara obemärkt någonstans hon går.
 10. Gemma: Har latinskt ursprung och betyder “ädelsten” eller “juvel”. Flickor med detta namn kännetecknas av att vara energiska och starka, liksom känsliga och sentimentala.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.