De bästa apparna för dig som är gravid

Håll koll på din vikt vecka för vecka, få påminnelser om läkarbesök och se kostråd anpassade till var du är i graviditeten. Allt detta och mycket mer hittar du i dessa appar för blivande mammor.
De bästa apparna för dig som är gravid
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 10 juli, 2020

Även om många kritiserar att vi alla blivit så beroende av teknik har utvecklingen underlättat många aspekter av vardagen. Vi använder teknik i skolan, på jobbet, i köket och på fritiden. Det visar sig att tiden som man är gravid inte är något undantag. Därför har vi här samlat ihop en lista över de bästa apparna för dig som är gravid. Kolla in dem här!

Bästa apparna för dig som är gravid

Om du är gravid och vill hålla reda på allt som sker under de kommande veckorna och månaderna tipsar vi här om några fantastiska appar. De är alla olika, så kolla in dem och se vilken som bäst uppfyller dina behov.

1. STRONGMom

Den här appen i App Store visar dig vilka övningar du kan göra säkert under graviditeten. Det är en fantastisk app eftersom det är en av de vanligaste frågorna som blivande mammor har.

Den här appen är väldigt populär eftersom rekommendationerna kommer från experter inom förlossning och fosterutveckling och den har dessutom mycket gratis innehåll.

2. Belly – Min graviditet

Den här appen är mycket populär bland gravida kvinnor. Den visar rekommendationer för varje steg i graviditeten. För att få så exakt information som möjligt anger du vilket datum du blev gravid eller ditt beräknade förlossningsdatum när du laddar ner den.

Det bästa med appen är den personliga kalendern. Du kan hålla reda på dina läkarbesök och göra anteckningar om höjdpunkter i graviditeten. Den har också en viktkurva så att du kan se din utveckling varje månad.

Den ger dig även kostråd under hela graviditeten.

bästa appen för dig som är gravid

3. Preglife

Det här är Nordens mest nedladdade graviditetsapp, och det av en god anledning. Du följer enkelt din graviditet vecka för vecka, och informationen är skriven av kvalificerade barnmorskor.

Appen innehåller även egna avslappningsövningar och yogapass, och när förlossningen närmar sig kan du i appen hålla koll på tiden mellan dina sammandragningar då den har en tidräknare.

Efter förlossningen har appen information om vad som händer efter graviditeten samt din bebis utveckling fram till hela två års ålder.

4. Preggo

Här kan du läsa olika artiklar om det senaste inom graviditet, samtidigt som appen håller koll på vad som händer med dig och din bebis varje vecka. Med dagboksfunktionen kan du skriva om din graviditetsresa och hur du mår under olika stadier, och det är ett underbart verktyg för att kunna se tillbaka på den här tiden med nya ögon.

Appen delar även med sig av information om vad du behöver packa i BB-väskan samt vad du bör undvika att äta enligt Livsmedelsverket.

gravid tittar på appar

5. Liberoklubben

Här får du gratis tips och råd från Liberos experter, och du kan följa din graviditet vecka för vecka med graviditetskalendern.

Men höjdpunkten i den här appen är föräldraforumet. Här delar andra föräldrar med sig av erfarenheter, åsikter, förslag och även bilder från sin graviditet. Du kan även samla dina gravida vänner och bekanta i appen så att ni kan följa varandra och ge varandra stöd.

När du registrerar dig skickar Libero dessutom en startbox med presenter två månader innan beräknat förlossningsdatum, anpassade för den första tiden efter förlossningen. Och det är helt gratis!

Ladda ner en av apparna redan idag och njut av tryggheten i att ha all din information på ett enda lättillgängligt ställe.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.