Snabba skönhetsritualer för upptagna mammor

Snabba skönhetsritualer för upptagna mammor
Marisol Rendón Manrique

Skriven och verifierad av förskolepedagogen Marisol Rendón Manrique.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Dessa snabba skönhetsritualer för upptagna mammor kommer ge dig mer tid för dina barn, din partner och ditt arbete, samtidigt som du kommer må bra och se bra ut.

Många kvinnor slutar ta hand om sig själva då de får barn. Det är svårt att hitta rätt balans, men man bör ändå ta hand om sig själv och fortsätta göra saker som får en att se vacker ut.

Ge dig själv den tid som du behöver. Spendera några minuter per dag med en rutin som bygger upp din självkänsla.

“Inget gör en kvinna vackrare än då hon anser sig själv vara vacker.”
Sophia Loren

Fantastiska skönhetsritualer för upptagna mammor

Förenkla processen

Det kan ta lång tid att sminka sig, även om man är en expert. Det finns sätt som man kan förenkla sin look på och ändå se bra ut. Börja med att rengöra huden och applicera en fuktgivande kräm.

Applicera lite rouge, läppstift och ett lager mascara för att framhäva dina bästa sidor. Du kommer se naturlig och vacker ut.

Kvinna som tvättar håret.

Lär dig att hantera ditt hår

Om du lär dig att hantera ditt hår på bästa sätt så kommer du spara tid under de dagar då du har mycket att göra. Om du har lockar så kan du använda speciella krämer och oljor för att ge dem mer liv.

Det är inte alltid bra att använda sig av plattänger och locktänger. Istället för att förändra håret så kan du framhäva dess naturliga liv med rätt produkter.

Återfukta huden på händerna

Man kan lätt få torr och hård hud då man använder sig av rengöringsprodukter. Applicera vaselin och handkräm innan du går och lägger dig för att dina händer ska fortsätta vara mjuka.

Sätt på dig handskar under 15 till 20 minuter för att krämen ska verka så bra som möjligt.

Exfoliering i duschen

Leta efter skönhetsprodukter som gör flera saker på en gång, som exempelvis exfolierande duschkräm. Detta kommer spara tid och dessutom hålla din hud i bra skick.

Täck över gråa hårstrån

Om du har fått gråa hårstrån så kan ögonskugga användas som en nödlösning. Välj en ton som har samma färg som ditt hår. Detta är inte en lösning i det långa loppet, men det är väldigt effektivt.

Fräscha upp trötta ögon med tepåsar

Om du inte har tid till att göra en ansiktsmask så kan du tillreda en kopp grönt te och lägga de kalla tepåsarna under ögonen. Grönt te är bra för att fräscha upp trött och livlös hud, samt lindra akne och irritation.

Vänta några minuter för att ge de antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaperna tid att verka.

Andra snabba skönhetsritualer för upptagna mammor:

Kvinna som utför skönhetsrutin.
  • Doppa en ren tandborste eller sminkborste i läppbalsam och kamma ögonbrynen under mindre än en minut.
  • Om du vill ha mer volym så kan du borsta på lite puder på ögonfransarna innan du applicerar mascaran.
  • Försök att sova med huvudet högt för att undvika mörka ringar under ögonen.
  • Använd ett läppstift som varar länge. Om du inte har mycket tid under dagen så är det bra med produkter som du inte måste applicera igen hela tiden.
  • Planera vad du ska ha på dig under veckan för att undvika stress på morgonen.
  • Applicera en hårmask med kokosolja en gång per vecka (bara topparna om du tenderar att ha fett hår). Låt masken verka under natten och skölj sedan av ordentligt. Kokosolja är ett väldigt effektivt naturligt balsam.
  • Välj en mångsidig hårstil som inte kräver mycket underhåll.

Det bästa tipset för att visa världen hur vacker du är, är att le. Du kommer såklart vara trött vid slutet av dagen, men ditt leende är faktiskt ditt bästa sminkredskap.

Avsätt några minuter varje dag åt att ta hand om dig själv. Du kommer märka att ditt humör förändras då du omsätter dessa skönhetsritualer för upptagna mammor i praktiken.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.