9 idéer för att tatuera ditt barns namn på din kropp

9 idéer för att tatuera ditt barns namn på din kropp

Senaste uppdateringen: 03 januari, 2019

Om du funderar på att tatuera dig med ditt barns namn, har vi här samlat ihop några rekommendationer och saker att tänka på.

När ett barn kommer in i våra liv är det en magisk och outplånlig upplevelse. De små lämnar ett märke på våra själar.

Varför inte också visa det märket på vår hud med? Denna sedvänja har blivit alltmer populär.

Många kändisar tar denna konst som en form av deras artistiska uttryck – vissa visar oss bra idéer, medan andra är mer avskräckande exempel. Slutresultatet är dock detsamma.

Vi vill med stolthet visa namnet på vårt barn som för alltid kommer att finnas i våra liv. Ett sätt att göra detta är att göra en tatuering med dess namn.

Rekommendationer för att tatuera dig med ditt barns namn

När du gör en tatuering med ditt barns namn, finns det några saker du bör känna till.

Först och främst måste du vara mycket noggrann när du väljer den tatuerare som kommer att arbeta på din hud. Det måste vara ett kvalificerat proffs som är certifierad av behöriga hälsovårdsmyndigheter.

Kom ihåg att en tatuering med ditt barns namn är för livet. Låt dig inte svepas iväg av en illusion eller känslor. Tänk på det djupt och länge och bestäm dig sedan om det är rätt för dig att tatuera dig.

Analysera det du vill ha med i din tatuering. När det första bläckmärket är gjort, finns det ingen återvändo.

Idéer på tatueringar

Här är 9 idéer på alternativa tatueringar att välja mellan om du har bestämt dig för att tatuera ditt barns namn på din hud.

1. Tatuera dess fotavtryck

Som en säkerhetsåtgärd tar man på vissa sjukhus när ett barn föds dess fotavtryck på ett registreringsblad med bläck.

Det här är en utmärkt idé, och ännu mer så om det finns andra barn i din familj. Lek med det här alternativet.

2. För en stor familj

Om din familj är relativt stor och du vill få plats med namnen på alla dina barn, kan du tatuera ett släktträd för att inkludera alla. Du kan också inkludera namnen på några andra nära och kära släktingar.

En idé för att tatuera ditt barns namn

3. För de mycket religiösa

Det är möjligt att ta dina barns namn och tatuera dem i ett kors. Denna tatuering ser bra ut på till exempel armen.

Ett annat sätt att få en religiös tatuering med ditt barns namn är att inkludera födelsedatum tillsammans med en del detaljer om den dagens helgon.

4. För sportiga barn

Om ditt barn är en idrottare eller sportfantast kan du tatuera dess namn bredvid en symbol som representerar dess favoritsport, lag eller positionen han eller hon spelar i, till exempel.

Du kan också göra det i form av ett armband. Att tatuera ditt barns namn runt din handled som ett armband är ett sätt att alltid ha det i sikte.

5. En tatuering i ditt barns handstil

En annan mycket trevlig idé är att få en tatuering av ditt barns namn i dess egen handstil.

Ta ett papper och be barnet skriva sitt namn eller leta fram den på en speciell teckning eller målning som barnet har undertecknat. Då kommer tatueringskonstnären att få uppdraget att lämna ett minne från det förflutna.

Först och främst måste du vara mycket noggrann när du väljer den tatuerare som kommer att arbeta på din hud. Det måste vara ett kvalificerat proffs som är certifierad av behöriga hälsovårdsmyndigheter.

6. Odödliggör tidpunkten för födelsen

Ha en stor klocka med visarna som pekar på tidpunkten för ditt barns födelse bredvid hans eller hennes namn. Du kan också tänka ut ett sätt att lägga till andra namn när familjen växer.

7. Partner-tatuering

Ett sätt att dela glädjen vid ankomsten av en ny familjemedlem är att få matchande tatueringar med din partner.

Det är väldigt vackert att ha samma tatuering på underarmen så att namnet är komplett när underarmarna förenas. Det här är bara ett sätt att vara en enhet som familj.

8. För styrketränarna

De som tränar kan sätta barnets namn på en muskulös arm så att de ser ut som ömma och stolta föräldrar. Det viktiga är att de känner sig bekväma och vet hur de uppskattar konsten.

Barn ger glädje åt hemmet. Om deras närvaro är tatuerad på din hud, kommer du alltid att bära dem med dig.

Man med tatuerade armar håller spädbarn i famnen

9. En tatuering av barnets ansikte

En tatuering av ditt barns ansikte är underbart. Du kan sätta den nästan varsomhelst.

En synlig plats kan vara på bröstet för män eller på benen. Men om du bara vill visa den när du själv vill kan du använda den övre delen av ryggen. För en mer speciell touch, kan du tatuera den nära hjärtat.

Att tatuera ditt barns namn kommer att vara en gest som barnet kommer att värdesätta mycket när det växer upp. Dessutom kan barnet till och med när det själv är vuxen göra en tatuering av ditt namn någon dag.

Det viktiga, utöver konsten och ritningarna, är att den unika kopplingen mellan er förblir oförglömlig under en hel livstid.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Karim Reef. (2015). RITES: Tattoo Psychology: Art or Self Destruction? Modern-Day Social Branding. The Huffington Post.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.