4 coola frisyrer för tjejer med kort hår

Bara för att din lilla tjej har kort hår betyder det inte att du inte kan hitta på olika frisyrer. Här ger vi dig några bra idéer som du kan experimentera med och som ni kan njuta av tillsammans.
4 coola frisyrer för tjejer med kort hår

Senaste uppdateringen: 27 januari, 2019

Det finns gott om olika frisyralternativ som du kan testa med din dotters korta hår. Detta är nog motsatsen till vad du tror. Frisyrer till tjejer med kort hår sätter kreativiteten på prov hos mammor, systrar, mostrar, fastrar och stylister. Resultaten är dock fantastiska.

Precis som hos tonåringar och vuxna, bör en frisyr komplettera en persons ansiktsdrag och få dem att sticka ut. Kort hår kan vara lika smickrande som långt hår.

Ditt barns korta hår gör att hennes unika egenskaper utmärker sig ännu mer. Nedan kommer vi att ge detaljerade beskrivningar av flera frisyrer för tjejer med kort hår så att du kan prova dem hemma.

Prova dem tillsammans med din dotter för att se vilken ni båda gillar mest!

Frisyrer för tjejer med kort hår

Det finns en sak som vi inte kan säga emot: alternativen för frisyrer för tjejer med kort hår är mer begränsade än vad de är för dem med långt hår. Detta gör dock bara utmaningen större!

Dina händer har precis vad som krävs för att piffa till din dotters frisyr.

1. Uppsättning på ena sidan

Vi börjar med en mycket enkel frisyr som är lätt att skapa. Börja med att dela din dotters hår åt varsin sida.

Sedan delar du håret några centimeter från din dotters mittbena. Du delar hela vägen till det motsatta örat.

Samla allt hår som ligger utanför dessa två delar och knyt ihop det till en hästsvans med en hårsnodd.

Nu till håret som inte är hopknutet. Använd en kam för att dela en liten del längs hennes hårlinje.

För att göra det, använd kammen för att dra en linje som går från hennes ena sida till motsatt öra, en liten bit ifrån hennes panna. Samla allt detta hår och fäst det med en liten färgad hårsnodd.

Fortsätt nu genom att dela en annan liten del av håret strax bakom det förra. Fäst den nya delen tillsammans med den föregående, fast med en hårsnodd i en annan färg.

Fortsätt tills du har använt allt hår som är löst. Använd en ny färg på hårsnodden varje gång. Nu har du skapat en imitation av den franska flätan.

Sista steget är att sätta ihop flätan med hästsvansen som du gjorde i början.

Du kan också släppa ut resten av håret. Hur du än gör kommer du att bli nöjd med resultatet.

Frisyr för flickor

2. Hästsvansar och rosetter

Använd en kam för att rita en kvadrat på hjässan. Med andra ord, dela håret i två sidodelar och gör en annan linje över hjässan, från ena sidan till den andra.

Knyt allt hår bakåt på din dotter, förutom kvadraten. Om din dotter har lugg, dela den från resten av håret med ett hårspänne. Detta för att luggen inte ska vara i vägen.

Upprepa stegen i föregående frisyr; dela in kvadraten i mindre delar och knyt ihop delarna med små färgade hårsnoddar. Precis som ovan nämnt, ska du använda en nya färg på varje hårsnodd.

I nästa steg ska du samla allt hår som är utanför kvadraten, och dela det i två hästsvansar. Knyt ihop de små delarna av kvadraten med var och en av hästsvansarna.

Slutligen ska du knyta ett band runt var och en av hästsvansarna i en båge.

Ditt barns korta hår gör att hennes unika egenskaper utmärker sig ännu mer.

3. Färgade hårband för kort hår

Du behöver inte oroa dig om ditt barn inte har mycket hår, eller om hennes hår fortfarande är väldigt kort. På denna lista med frisyrer för tjejer med kort hår, har vi en som är perfekt för din dotter.

Dela på din hennes hår, med början på toppen av huvudet och hela vägen neråt.

Vira första delen runt fingret och knyt ihop den med ett litet band. Fortsätt hela vägen neråt.

När du kommer till slutet, knyt ihop håret med en hårsnodd och släpp ut resterande hår. Du kan även lägga till ett band eller en rosett i slutet. Upprepa med andra delen av håret.

Kamma igenom luggen och allt hår som står utåt, för att avsluta denna underbara frisyr.

4. Flätor

När du tänker på flätor, antar du oftast att det handlar om långt hår. Flätor kan dock anpassas perfekt till både kort och långt hår.

Vi kommer nu att visa dig ett sätt att fläta din dotters korta hår.

Först delar du hennes lugg och kammar resten av håret bakåt. Sedan delar du in håret i flera små delar längs hårlinjen och knyter fast dem med små gummisnoddar.

Dela nu in varje liten hästsvans i två delar och sätt ihop halva hästsvansen med nästa hästsvans.

Cool frisyr

När du har gjort klart båda sidorna knyter du ihop ändarna. Du kan bara lägga till en båge eller lämna det som det är. Vi föreslår dock att du använder ett band.

Börja med att knyta bandet på den sidan där du fäste den första gummisnodden. Lägg det sedan under bandet på varje “fläta”. När du kommer till sista “flätan” gör du en andra knut.

Som du ser är dessa frisyrer för tjejer med kort hår enkla och vackra. För bäst resultat bör dina dotters hår vara blött och hon bör vara avslappnad.

Om ditt barn inte är på bra humör, eller inte har mycket energi, vänta då på ett bättre tillfälle. I slutändan är inte frisyren det som räknas, utan tiden som spenderas tillsammans som mor och dotter.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.