8 frisyrer för mammor som inte har tid

Att njuta av sitt moderskap och samtidigt ta hand om sitt utseende kan ibland verka helt omöjligt. Lyckligtvis har mammor idag chansen att fixa till sig med väldigt liten tidsinvestering.
8 frisyrer för mammor som inte har tid

Senaste uppdateringen: 13 juli, 2018

I den här artikeln vill vi ge dig en lista över enkla frisyrer för mammor som har ont om tid.

Det är helt normalt att vilja se så bra ut som möjligt var vi än är, men när vi har en liten bebis att ta hand om går tiden vi har till att ta hand om oss själva upp i rök.

Varje kvinna har sin egen personliga stil. Både kort och långt hår har sina fördelar men också utmaningar.

Vad du än föredrar finns det frisyrer för mammor som kan hjälpa dig att framstå som fräsch och samlad i vilken situation som helst.

4 enkla frisyrer för mammor med kortare hår

frisyrer för mammor

1. Flätor

Flätor är en utmärkt idé när du har bråttom, och det finns många olika varianter att växla mellan.

Du kan göra en enkel fläta nedför ryggen eller en av hela håret till en sida.

Du kan också göra två flätor, en på varje sida. Om du har vanare fingrar kan du göra en fransk fläta.

Ett annat alternativ är att göra en liten fransk fläta på en sidan genom att enbart använda håret ovanför pannan. Det är förresten ett utmärkt sätt att hålla luggen ur ansiktet.

Avsluta flätan med en hårnål över örat. Du kan låta resten av håret vara eller sätta upp det i en låg hästsvans eller knut för en mer romantisk (och praktiskt) look.

Om du vill ha en mer charmig look kan du välja prinsessflätor. Gör två små flätor, en på varje sida av ansiktet så att de liksom ramar in det.

Förena de två flätorna bakom huvudet till en enda fläta. Lämna resten av håret utsläppt.

Det spelar ingen roll hur du flätar ditt hår – de kommer definitivt att ge dig en fräsch, bekymmersfri och naturlig look.

2. Bob

Den här frisyren är populär bland kändisar, och den är perfekt för mammor med rakt, slätt hår, även om mammor med krulligt eller vågigt hår också kan använda den.

Bobfrisyren innebär att man klipper håret kortare baktill och låter det vara längre framtill – normalt sett ner till kinden.

Stilen fungerar utmärkt med lugg i ögonbrynsnivå, även om du också kan välja bort luggen.

3. Pixie

Den här korta stilen är perfekt för praktiska mammor. Det är en av de enklaste alternativen för mammor som inte har tid.

Pixiefrisyren består av att klippa håret väldigt kort på sidorna och baktill , och att lämna lite upptill och i luggen.

När det kommer till luggen är symmetrin valfri. Du kan låta den vara kort, lång, olika längder, rakt ner eller åt sidan.

4. Krona

Du kan enkelt fixa en kronfrisyr som ser fantastisk ut. Allt du behöver är ett stort elastiskt band som passar runt ditt huvud som en tiara. Det borde sitta runt 5 centimeter över din panna och ner mot nacken.

När du väl har satt bandet på huvudet, börja snurra ditt hår runt det, inåt. Börja vid tinningarna.

Gör det med allt hår för att skapa en sorts krona runt ditt huvud.

4 enkla frisyrer för mammor med långt hår

Rakt hår

1. Flätad krona

Fläta en tunn fläta som börjar vid tinningen och bakåt. Upprepa på andra sidan.

När du väl har gjort båda flätorna, tvinna dem runt varandra bakom huvudet för att forma en sorts krona där. Låt resten av håret vara utsläppt.

Du kan också använda en rosett eller ett band i flätorna som matchar resten av din klädsel.

2. Knuten hästsvans

Den här varianten av hästsvans är snygg och lätt att få till. Dela ditt hår till en sida eller i mitten. Ta en hårdel från varje sida – ungefär så mycket som du skulle använda till en halv hästsvans.

När du håller en del i varje hand, slå en enkel knut, precis som om du höll på att knyta skorna.

När du gjort knuten, förena delarna. Håll knuten på plats med hårnålar som matchar din hårfärg.

upptagna mammor

Krulligt hår

Upptagna mammor med krulligt hår kan variera sitt utseende med hjälp av flätor. Flätor får dig att se prydlig ut och kan hålla i flera dagar.

3. Ensidig fläta

Den här frisyren är perfekt för kvinnor med rundare ansikten. Allt du behöver göra är att fläta ditt hår till en sida så att det faller ned mot framsidan av en axel. Du kan välja en enkel fläta, fransk fläta, fiskbensfläta etc.

4. Fransk kronfläta

Här flätar du ditt hår till en fransk fläta, från en sida till en annan hela vägen bakom huvudet. Du kan lämna resten av håret utsläppt eller sätta upp det i en hästsvans eller knut.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.