Flaskvärmare: så väljer du rätt modell

Flaskvärmare: så väljer du rätt modell

Senaste uppdateringen: 17 maj, 2019

En flaskvärmare är användbar när du behöver göra i ordning din bebis nappflaska ute eller i bilen. Den värmer flaskan, men den håller den också vid rätt temperatur. Läs vidare för att få veta mer om de viktigaste användningsområdena och funktionerna för flaskvärmare.

Även om flaskvärmare inte är oundgängliga så är de väldigt praktiska. Deras största fördel är att de tar mycket mindre tid än det klassiska vattenbadet, och de är mer hälsosamma än mikrovågsugnen.

Flaskvärmare hindrar också mjölken från att börja koka. Det här är väldigt viktigt, speciellt när det kommer till bröstmjölk eftersom den annars skulle förlora sina näringsmässiga egenskaper.

Att tänka på när man köper en flaskvärmare

Tänk på följande aspekter när du väljer mellan olika modeller:

1. Fungerar den för alla typer av flaskor?

Det här är viktigt att tänka på när man ska köpa en flaskvärmare. Vissa modeller fungerar bara för en viss typ av nappflaskor. Det här kommer att bli ett problem om du använder flaskor av olika märken. Därför är det en bra idé att välja en värmare som är universell, så att den fungerar för alla typer av nappflaskor.

2. Hur snabb är den?

Hur snabbt mjölken blir varm är en viktig aspekt att överväga. Alla flaskvärmare utför inte sin uppgift på lika lång tid. Vissa tar flera minuter på sig, medans andra får mjölken färdig på bara 90 sekunder.

Bebisen behöver mat vid olika tider på dygnet. Därför är värmarens hastighet en viktig faktor att tänka på. I synnerhet när bebisen börjar gråta för att han är hungrig.

En bebis ska bli matad med nappflaska.

3. Drift och användarvänlighet

Det finns många flaskvärmare på marknaden. När man väljer en, är det viktigt att granska hur effektiv och hållbar den är. Den bör vara användarvänlig, eftersom den kommer att användas många gånger.

Man måste också analysera de olika modellernas kompatibilitet. Många av dem fungerar bara när de är anslutna till elnätet.

Men det finns andra alternativ som kan användas både i bilen och hemma. Det här är väldigt användbart och praktiskt när man reser eller när någonting oväntat händer.

4. Modeller av flaskvärmare

Vilken flaskvärmare man bör välja beror på behoven hos mamman, pappan och bebisen. Men vissa modeller är de mest rekommenderade på marknaden, av olika anledningar.

Lovi elektrisk flaskvärmare

Den här flaskvärmaren har de viktigaste egenskaperna som man bör tänka på innan köp. Modellen är universell och kompatibel med de allra flesta nappflaskor som finns på marknaden. Den har en avancerad automatisk termostat som justerar uppvärmningstemperaturen.

Den här elektriska flaskvärmaren förhindrar maten från att överhettas. Den har också en indikatorlampa som tänds när innehållet i flaskan har uppnått rätt temperatur.

Ett annat alternativ som Lovi erbjuder är en portabel flaskvärmare. Det här är ett bra val när du inte är hemma eftersom du kan ta den med dig vart som helst. Den har ett gelinlägg som värmer maten utan el.

En pappa matar sin bebis med nappflaska.

NUK

Den här flaskvärmaren kan användas både hemma och i bilen, vilket är praktiskt när man behöver åka hemifrån. En av dess fördelar är att den är snabb. Den värmer maten på 90 sekunder respektive 6 minuter. Den är också universell, vilket gör att den passar alla typer av flaskor.

Medela

Den här varianten är extra intressant eftersom den signalerar både visuellt och med ljud när flaskan är färdig. Den stängs av automatiskt och den kan hålla maten varm i 20 minuter.

Nuby flaskvärmare och steriliserare

Den här modellen från Nuby är verkligen extremt praktisk och användbar. Den utför inte bara uppgiften att värma flaskan, utan den steriliserar den också. Den har en automatisk värmare som räknar ut uppvärmningstiden utifrån mängd och typ av mat. Den här varianten ger dig två funktioner i en.

Tack vare utvecklingen av flaskvärmare, finns var och en av dessa högkvalitativa och kompletta produkter nu på marknaden. Sammanfattningsvis – en lättanvänd, snabb och portabel flaskvärmare är utan tvekan din bästa allierade när du ska ta hand om din bebis.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.