Mitt barnbarn: En del av himlen som livet gett mig

Mitt barnbarn: En del av himlen som livet gett mig
Elena Sanz Martín

Granskad och godkänd av psykologen Elena Sanz Martín.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Mitt barnbarn är en liten del av himlen som livet gett mig. Det är en andra chans som gudarna gett mig. Min chans att älska utan gränser och ytterligare oro. En chans att göra saker rätt, att fortsätta bygga framtiden.

Mina barnbarn, mina kärleksfrukter, de små varelser som jag såg födas, är idag mitt allt. De uppmuntrar mig att övervinna värken och smärtorna som hör till gammal ålder. Det är de som ger mig anledning att fortsätta leva.

Mina barnbarn har blivit syret som låter mig leva varje dag. De är källor till beundran och djup kärlek. Med varje besök fyller de mitt hem med färg och min existens med glädje.

Mitt barnbarn, den bästa gåva jag fått

Mitt barnbarn är den bästa gåvan mitt egna barn kunnat ge mig. Den kärlek jag känner för dem är så unik, så olik den enorma kärlek jag kände för första gången jag såg mitt eget barn.

Mitt barnbarn återupptog min förmåga att undra genom att förlänga mitt liv med förhoppningar och drömmar. Mitt barnbarn är den mest perfekta drömmen som blivit sann. Idag har ljudet av mitt barnbarns oskyldiga röst blivit min hymn. Bilderna jag har av mitt barnbarn runt om i huset är som livets troféer.

Mitt barnbarn är det bästa pris jag kunnat få efter att ha uppfostrat min lilla solstråle med så mycket kärlek. Och idag gav mitt barnbarn mig den bästa gåvan av alla. Så mycket lycka för mig som inte blir trött på att ge all min kärlek, pussar och björnkramar till denna lilla person som har så mycket tillgivenhet att ge.

Mitt barnbarn är mitt förflutna, min nutid och min framtid. Min historia, min familj och mitt blod. Av exakt samma anledning kommer jag aldrig kunna neka mitt barnbarn några av sina önskningar. Det är mitt bortskämda barn, min medbrottsling och min favoritlekkamrat.

Mitt barnbarn är ett sätt för mig att åka tillbaka till det förflutna. Att komma ihåg de vackra barndomstiderna. Minnas de gamla lekarna. Minnas min oskyldighet, fantasi och ungdom. Att tänka tillbaka på den renhet jag hade med mig och se allt jag förlorat under åren.

Mitt barnbarn, min dröm, min anledning att vara

Detta barn som jag ser växa upp framför mig gjorde det möjligt för mig att drömma igen, att vara del av hans drömmar. Mitt barnbarn visade mig att jag fortfarande har så mycket att lära. Han väckte nya passioner i mig som jag trodde var omöjliga. Han kom in i denna värld för att mjukna upp mitt hjärta.

Att se vad han tycker är fantastiskt, att lyssna på berättelserna som fascinerar honom, att se honom åka ner för rutschbanan är ren magi. Detta söta ansikte och det snälla sättet han säger “farmor/mormor” räcker för att få mig att le. Jag lovar att ge honom månen, solen och fylla hans eftermiddagar med mildhet.

Att ge med mig vid alla hans infall, ge honom all min kärlek, att vara med honom i varje del av hans liv, har blivit min sport. Att minnas hur man byter blöjor, lugna gråtattacker och sätta honom i mitt knä för att underhålla honom har blivit min största prioritet sedan mitt barnbarn kom till världen.

Min lilla del av himlen, min värld, mitt universum och mitt allt. Det är mitt barnbarn ända sedan jag fick reda på hans ankomst till världen.

Jag önskar bara att han har ett rikt och lyckligt liv, och jag hoppas kunna njuta av det med honom så länge som möjligt. För om någon ledsamhet eller smärta skymtar vill jag vara den som torkar hans tårar och lockar fram ett leende.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.