5 bra TV-serier för bebisar

5 bra TV-serier för bebisar
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Våra viktigaste jobb som föräldrar är att göra våra barn glada. Det innebär att förutom att möta deras basbehov är lycka och underhållning en annan viktig faktor. Därför vill vi presentera 5 bra TV-serier för bebisar, som alla säkerligen kommer att roa de små.

Ofta ser vi teknologier såsom smartphones, datorer och TV-apparater som våra fiender. Och det är sant att teknologi kan vara beroendeframkallande för unga människor.

Men med sunt förnuft kan vi låta dessa apparater bli en del av våra barns liv utan att för den skull låta dem ta över. Det är tvärtom viktigt att tidigt sätta gränser inom just på detta område.

Nuförtiden finns det en hel uppsjö serier, filmer, spel, appar och annan underhållningsteknologi som möter olika åldersgruppers behov. 

Lyckligtvis har bebisar sin egen nisch i underhållningsvärlden vars innehåll hjälper föräldrar att göra TV:n till ett hjälpmedel snarare än en fiende för utvecklingen.

TV-serier för bebisar

Även om bebisar har ett väldigt kort koncentrationsspann kan de behålla fokuset under en kort tid – inte mer än 10 till 15 minuter.

En kort berättelse, ett avsnitt av en serie, ett spel eller en sång är alla kapabla att fånga deras uppmärksamhet.

TV-serier för bebisar är dessutom normalt baserade på stimuli som är mest intressanta för just den åldersgruppen.

De är roliga och färgglada, med korta avsnitt som är lätta för de små att förstå. Ljudet är tydligt och handlingen okomplicerad. Det kan finnas en moral eller lärdom.

Allt detta hjälper barn att upptäcka världen runtomkring dem på ett sätt som är uppmanande, vänligt och roligt.

Här har vi valt ut 5 bra TV-serier för bebisar. Hur många har din bebis redan sett?

Pocoyo

Pocoyo började som en spansktalande TV-serie. Den har nu översatts till en mängd olika språk med stor framgång.

Serien följer en liten krabat och hans djurvänner medan de modigt och vitsigt upptäcker världen runtomkring dem.

Pocoyo visar upp värden som vänskap och självbejakande i en värld som är enkel, färgglad och lätt för bebisar att förstå.

Serien går att hitta på SVT Play och Netflix.

teveserier för bäbisar

Teletubbies

En klassisk TV-serie för bebisar är TeletubbiesIbland har serien varit mål för kontrovers, men utvecklade av det prestigeifyllda BBC har de trots det blivit kära följeslagare i generation efter generation.

Deras färgglada, barnvänliga värld lär de små vikten av vänskap, solidaritet och tillgivenhet.

Peppa Pig

En annan brittisk hit är Peppa Pig, en storfavorit bland bebisar och småbarn.

Karaktärerna, en grisfamilj, hjälper barn att lära sig vikten av rutiner och värden, från att gå till skolan till att respektera miljön.

Thomas & Vännerna

Ytterligare en unik serie som bebisar älskar är Thomas & Vännerna. Med enkel animering, äventyr och en uppsättning talande tåg, där varje avsnitt fokuserar på vänskap, generositet och förlåtelse.

Dora utforskaren

En annan fantastisk serie för bebisar är Dora utforskaren. Den består av en modig liten flicka och hennes husdjur som är ute på äventyr och utforskar världen.

Barnen lär sig genom att följa med i hennes medryckande äventyr.

teveserier för bäbisar

 

Vi tycker att de här är några av de bästa TV-serierna för bebisar att titta på, men vi är säkra på att du känner till många fler. Om du gör det, dela med dig av dem i kommentarsfältet!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.