8 underhållande babyshower lekar

Babyshowern är en av de festligheter man ser fram emot mest under graviditeten. Här följer några bra förslag som kan göra festen än mer spektakulär.
8 underhållande babyshower lekar
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 13 februari, 2019

Att anordna en babyshower är den bästa ursäkten att träffa familj och vänner och välkomna det nya barnets ankomst. Här följer några bra babyshower lekar. Låt det roliga börja!

8 roliga babyshower lekar

Det ögonblick som man mest ser fram emot på festen är era utvalda babyshower lekar. Dessa kommer garanterat att orsaka skrattsalvor och en avslappnad atmosfär.

Helst bör du träffa och fråga gästerna innan festen för att bättre kunna välja lekar som passar de flesta. Här är några förslag på roliga babyshower lekar:

1. Gissa magens storlek

Detta är en traditionell och vanlig babyshower lek och den är ganska rolig. Allt du behöver göra är att be var och en av deltagarna att skriva på papper vad de tror är storleken på den gravida kvinnans mage.

I slutet av leken kommer den gravida kvinnans mage att mätas framför deltagarna och den som har angett närmast storlek vinner.

2. Klä barnet

Ni utser en person som ska klä en docka med ögonbindel. Personen kommer att få instruktioner från de andra deltagarna om hur barnet ska kläs.

Det kommer att vara så många oklara instruktioner som kommer i leken att den kommer att orsaka skrattsalvor.

Mamma på babyshower

3. Vad är det du äter?

För denna lek behöver ni dela in i er par. De ena personen har rollen som mamma och den andra som bebis. Den som är bebis ska ha ögonbindel.

Idén med leken är att mata deltagaren som är bebis. Denne ska försöka avgöra vad det är för livsmedel.

För att göra det mer komplicerat kan du blanda i senap, ketchup eller vitlök i maten. Den som gissar rätt först vinner.

4. Vem kommer att dricka upp flaskan först?

Fyll några nappflaskor med juice, läsk, mjölk eller öl och dela ut till deltagarna. Ställ upp deltagarna på rad och räkna ner från 3.

Den person som druckit upp först vinner. Att se på när vuxna dricker ur nappflaskor kommer garanterat att framkalla skratt.

En babyshower är den bästa ursäkten att träffa familj och vänner och välkomna det nya barnets ankomst.

5. Gissa kändismamman

Detta är ytterligare en superb idé för babyshowers. Gör en lista med kändismammor från film- eller musikvärlden och skriv ner namnen på post-it-lappar. För att börja leken, fäst en lapp på varje deltagares panna utan att denne ser namnet på lappen.

Varje deltagare kommer att behöva fråga andra deltagare för att kunna gissa sig fram till vem kändismamman är som är fastklistrad på dennes panna.

6. Vad är detta till för?

Det här är ytterligare en rolig lek för babyshowers där det innebär att lägga olika saker till den nyfödda inuti en skötväska. Deltagarna ska bära ögonbindel och ta ut sakerna ur väskan och gissa vad de används till genom beröring.

Du kan lägga många saker i väskan såsom blöjor, flaskor, krämer och annat som du kan komma på. Den deltagare som har flest rätt vinner.

Babyshower giftbags

7. För att jag säger det

Till denna lek behöver deltagarna lappar där de skriver ner fraser som vanligtvis används av föräldrar när de tillrättavisar sina barn. När alla är färdiga placerar du lapparna i en stor skål och blandar om.

Plocka en lapp i taget och läs. Alla deltagarna ska gissa sig till vem som skrivit lappen.

8. Suga napp

Denna roliga lek kräver två lag. Två deltagare i varje lag ska ha ögonbindlar och en av dem ska spela bebis.

Leken går ut på att den andre deltagaren ska försöka få in nappen i “bebisens” mun.

De behöver räkna med vägledning från de andra i laget för att få det gjort. Laget som först fullföljer uppgiften vinner.

Avslutningsvis så behöver vi säga att babyshower lekar är till för att låta den blivande mamman och hennes vänner slappna av och ha kul. Dessa lekar kommer att framkalla både skratt och tokigheter. Vilken lek föredrar du?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.