Korta skämt för barn som får dem att skratta

Korta skämt för barn som får dem att skratta
María José Roldán

Skriven och verifierad av pedagogikpsykologen María José Roldán.

Senaste uppdateringen: 22 december, 2022

Humor är bra för själen och bidrar till att bygga starka relationer, och vi bör därför få de yngsta att skratta då och då. Fortsätt läsa för att lära dig några korta skämt för barn.

Barn tycker inte bara om att få höra skämt. De tycker dessutom om att lära sig dem så att de kan dela med sig av dem med sina vänner och därmed hjälpa dem att utvecklas på ett socialt plan.

Skämt för barn måste såklart vara anpassade för deras ålder och inte vara offensiva. Vi har därför tagit fram några korta skämt för barn som du kan prova på den lille.

3 utmärkta exempel på korta skämt för barn

Ett oskyldigt matteskämt

Under mattelektionen frågar läraren Johan, “Om jag har 4 äpplen i den här handen och 6 i den andra, vad har jag då?”

Johan svarar då, “Väldigt stora händer, fröken”.

Flickor med hund.

Johnny är tankspridd

Johnny säger, “Mamma, jag blir så lätt tankspridd i skolan.”

Grannen svarar då, “Johnny, du är i fel hus!”

Dessa typer av små skämt tränar de små till att tänka logiskt. De lär sig att förstå koncept och kommer lättare kunna forma sin egen personlighet och sina egna sociala band.

Familj som leker sjörövare.

Ett skämt om en elektriker

“Vad gör en elektriker glad?”

“Att hans fru lyser upp och att hans barn går mot strömmen!”

Den första gången du drar det här skämtet kanske du måste förklara lite om elektricitet.

Ditt barn kommer säkerligen ha kul med dessa skämt. Det bästa är att det finns många andra skämt att leta reda på. Du behöver bara googla för att hitta hundratals.

Den lille kommer lyssna på skämten och försöka komma ihåg dem för att sedan kunna berätta dem vidare för sina kompisar. Detta kommer hjälpa honom eller henne att ha roligt och få nya vänner på samma gång.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Bennett, P. N., Parsons, T., Ben-Moshe, R., Weinberg, M., Neal, M., Gilbert, K., … Hutchinson, A. (2014). Laughter and humor therapy in dialysis. Seminars in Dialysis. https://doi.org/10.1111/sdi.12194
  • Bennett, M. P., & Lengacher, C. (2008). Humor and laughter may influence health: III. Laughter and health outcomes. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1093/ecam/nem041
  • P, D. S. (2012). Laughter Therapy. Journal of Pharmaceutical and Scientific Innovation. https://doi.org/10.1002/dvg.22765

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.