11 saker att ta med till poolen för din bebis

Innan du tar med dig bebisen till poolen bör du göra en lista över nödvändiga saker att ta med. Det är viktigt att fundera över vilka saker som verkligen är användbara och vilka du kan klara dig utan.
11 saker att ta med till poolen för din bebis

Senaste uppdateringen: 14 april, 2019

Att göra en lista över saker att ta med till poolen för din bebis kommer göra er soliga dag så mycket lättare och roligare.

När du lämnar huset med ditt barn måste du ha med dig verktygen för att ta hand om hans eller hennes behov. Det finns också extra saker som kan komma att bli användbara.

Vanligtvis så behöver du inte köpa någonting. Många av sakerna du behöver har du säkert hemma redan, det betyder att du kan undvika att slösa pengar om du planerar din resa i förtid.

Att ta med för många saker gör resan obekväm eftersom du måste bära runt på allt. Fler saker betyder fler grejer att oroa sig för. Att göra smarta val när det kommer till vad du behöver ta med dig är därför mycket bra.

De saker du måste ta med dig till poolen för ditt barn varierar beroende på hans eller hennes ålder, tid på dagen, vart du ska, transportmedel samt hur lång tid ni kommer vara hemifrån.

Saker du bör ta med till poolen när du har bebisen med dig

1. Solkräm så bebisen inte bränner sig

Detta är en mycket viktig sak som du absolut inte bör glömma. Det är första saken du bör lägga i din väska. Att skydda ditt barns hud borde alltid vara prioritet nummer ett. Han eller hon kan behöva specifik vård beroende på åldern.

Efter att barn har fyllt 6 månader kan deras hud utsättas för sol enligt läkare, inte tidigare. Du bör applicera solskyddsfaktor 50 varannan timme eller när du märker att det har torkat eller gnidits bort. Denna produkt försvinner vanligtvis i poolen.

2. Hatt som skyddar mot solens strålar

För att skydda barnens huvud från solen är det bäst att använda hatt. Det är ännu bättre om de är gjorda av bomull.

Kom ihåg att barnens huvud är känsliga tills de har fyllt 2 år. De svettas också mindre så hatten gör dem inte svettiga.

3. En badring underlättar badet med barnet

Under övervakning av sina föräldrar eller vårdnadshavare kan barn bada i en pool. En viktig säkerhetsåtgärd är att fixa en badring som passar dem innan de hoppar i vattnet.

bebis i poolen

4. Leksaker att ta med till poolen

Bebisar kommer inte alltid att njuta av att vara i vattnet. Det är nödvändigt att ta med några leksaker som de kan leka med. Om de leker med bollar bör det vara under en begränsad tid. Om barnen är mycket små så har de fortfarande ingen kontroll över sig själva och kan falla i poolen när de letar efter försvunna bollen.

Du kan även ta med leksaker som du använder hemma. De är lätta att använda och ditt barn är redan bekant med dem. Välj helst plastleksaker.

5. Handduk

Din dag skulle vara omöjlig om du glömde den här saken. Du borde ta med minst två.

Du kommer använda en för att torka ditt barn när han eller hon har njutit klart i poolen och den andra ifall du behöver placera den på marken bredvid så att barnet kan leka.

6. Dricksvatten

Det är väldigt viktigt att alltid ha vatten med sig, ännu viktigare blir det när när du har med dig barnet ute i solen. Genom att regelbundet ge barnet vatten kommer du förhindra att barnet får vätskebrist. Dessutom är vatten hälsosammare än läsk och drycker som innehåller färgämnen.

7. Mat att ta med till poolen

Det är viktigt att ta med barnets flaska. Du bör dock förbereda det innan barnet kommer att dricka det så att det inte blir dåligt. Sterilisera allt i förväg.

Du bör också ta med bröd, kakor och frukter för att bidra till att hydrera ditt barn.

Efter att barn har fyllt 6 månader kan deras hud utsättas för sol enligt läkare. Du bör alltid använda solkräm.

8. Rena kläder

Du bör ta med dig ombyte av kläder. Det rekommenderas inte att använda samma kläder som barnet hade på sig vid poolen då de kläderna kan vara våta och smutsiga. Barnet borde vara torrt och rent när det kommer hem. På så sätt kommer det känna sig uppfriskat och avslappnat.

9. Baddräkt

Om ditt barn är en tjej är det bäst att hon har på sig en baddräkt, inte en bikini. Det är bekvämare för henne och det skyddar bättre mot solens strålar.

För flickor och pojkar kan du använda en våtdräkt, den skyddar dem från solen och fungerar även som en baddräkt.

10. Uppfriskande lotion

När den avkopplande dagen är slut bör du applicera förfriskande lotion på din bebis kropp. Detta hydrerar hans eller hennes hud som utsattes för kemikalier från både solen och poolen. Ditt barn kommer att älska den fräscha och fuktgivande känslan av lotionen.

barn på badringar

11. En uppblåsbar pool är bra att ta med till poolen om din bebis är mindre än 6 månader

När man går till poolen med ett barn som är mindre än sex månader gammalt är det bäst att ta med sig en uppblåsbar pool. Med denna användbara och säkra uppblåsbara poolen kan barnet vänja sig vid vattnet utan att känna sig rädd för att drunkna. På så vis kommer barnet dessutom att vara under din uppsikt.

Som vi nämnde tidigare kommer de sakerna du väljer att ta med till poolen för din bebis att variera beroende på hans eller hennes ålder. Du bör alltid komma ihåg att balansera mellan säkerhet och nöje.

Med dessa väsentliga saker kommer du och din bebis säkert att njuta av en uppfriskande tid vid poolen. Eftersom det blir mycket lättare för dig kommer du säkert gå tillbaka om och om igen.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.